NASA va lansa mai multe rachete din nordul Australiei pentru cercetări ştiinţifice. "Este un proiect cu adevărat interesant"

NASA va lansa trei rachete în decurs de câteva săptămâni din nordul Australiei pentru cercetări ştiinţifice, au anunţat miercuri autorităţile, marcând astfel prima dată când agenţia spaţială va lansa rachete de la o instalaţie comercială din afara Statelor Unite.

Urmărește
396 afișări
Imaginea articolului NASA va lansa mai multe rachete din nordul Australiei pentru cercetări ştiinţifice. "Este un proiect cu adevărat interesant"

Guvernul australian a acordat aprobarea de reglementare pentru ca rachetele să fie lansate de la centrul spaţial privat Equatorial Launch Australia (ELA) din Arnhem, a declarat miercuri premierul Anthony Albanese, potrivit Reuters.

"Acesta este un proiect cu adevărat interesant", a declarat Albanese în timpul unei conferinţe de presă în Darwin, capitala Teritoriului de Nord. "Ideea că NASA este direct implicată aici, în Australia, ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru toţi australienii".

Misiunile NASA vor investiga fenomene de heliofizică, astrofizică şi ştiinţe planetare care pot fi observate doar din emisfera sudică. Prima rachetă va fi lansată pe 26 iunie, în timp ce celelalte sunt planificate pentru 4 şi 12 iulie.

Aproximativ 75 de membri ai personalului NASA se vor afla în Australia pentru acest eveniment, a declarat premierul. Lansările vor fi primele efectuate de agenţia spaţială americană din Australia din 1995 încoace.

Centrul spaţial Arnhem a primit recent o licenţă pentru instalaţiile de lansare şi un permis de lansare pentru campania NASA, după o evaluare de doi ani de către Agenţia Spaţială Australiană.

Guvernul Teritoriului de Nord a sprijinit proiectul încă de la început, investind 5 milioane de dolari australieni (3,6 milioane de dolari) în ELA pentru dezvoltarea Centrului Spaţial Arnhem, a declarat compania.

"Aceasta este o ocazie de referinţă pentru Top End", a declarat prim-ministrul Teritoriului de Nord, Natasha Fyle, referindu-se la regiunea geografică situată în nordul teritoriului. "NASA propulsează regiunea în lumina reflectoarelor la nivel mondial pentru investitori".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici