Nokia va construi prima reţea 4G pe Lună

  • NASA a desemnat Nokia pentru construirea unei reţele 4G pe Lună.
  • Reţeaua va asigura comunicaţiile între rovere, habitate şi astronauţi.
  • NASA vrea să înceapă lucrul la prima bază lunară până în 2028.
Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Nokia va construi prima reţea 4G pe Lună

Profimedia

În condiţiile în care mai sunt destule zone în lume unde semnalul 4G nu a ajuns, NASA a alocat 14 milioane de dolari companiei Nokia pentru instalarea unei reţele 4G pe Lună.

Proiectul face parte dintr-un program de 370 de milioane de dolari care va asigura condiţiile necesare viitoarelor aşezări umane pe satelitul natural al Pământului. Ce mai mare parte din sumă va fi alocată companiilor care vor asigura transportul exploratorilor şi proviziilor, ca United Launch Alliance sau SpaceX.

Dar agenţia spaţială americană trebuie să dezvolte rapid noi tehnologii dacă vrea sa-şi atingă obiectivul de a avea astronauţi care să lucreze la o bază lunară până în 2028.

Un serviciu celular 4G este esenţial pentru comunicaţiile între habitate, rovere şi astronauţi.

”Vom crea o arhitectură în care companiile private îşi pot valorifica propriile resurse şi pot desfăşura diverse activităţi pe suprafaţa Lunii, independent de NASA, dar folosind arhitectura pe care o creăm. E o structură cam ca la iPhone. iPhone e creat de Apple, dar mulţi antreprenori şi alte părţi au creat aplicaţii pentru iPhone care au schimbat lumea,” a spus Jim Bridenstine, administrator NASA. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici