Nouă emoji noi vor revoluţiona conversaţiile digitale în 2025

  • Nouă emoji noi, inclusiv Bigfoot şi o faţă distorsionată, vor fi disponibile în 2025.
  • Emojipedia raportează că acestea vor fi aprobate în 2025, după alte considerente.
  • De asemenea, emoji-urile sunt legate de îngrijorări privind limbajul şi gramatica, conform studiilor recente.
Urmărește
235 afișări
Imaginea articolului Nouă emoji noi vor revoluţiona conversaţiile digitale în 2025

Sursa foto: Emojipedia

În 2025, Unicode va introduce 164 de emoji noi, dintre care nouă caractere complet noi care vor captiva, cel mai probabil, utilizatorii, scrie Daily Mail.

Printre noile propuneri se numără un emoji cu „faţă distorsionată”, ochi mari şi bulbucaţi, obraji înroşiţi şi sprâncene ridicate, alături de o „creatură pufosă” inspirată de Bigfoot.

Aceste emoji-uri sunt destinate să adauge un plus de distracţie şi creativitate conversaţiilor digitale, deşi procesul lor de aprobare va dura. Emojipedia a indicat că aceste caractere nu vor fi recomandate oficial până în septembrie 2025, iar alte revizuiri sunt aşteptate înainte de această dată.

Pe lângă faţa distorsionată şi Bigfoot, alte noi caractere vor include o balerină care execută o arabesque, un „nor de luptă” cu stele şi linii ondulate, un miez de măr, o orcă, un trombon, o alunecare de teren şi o ladă cu comori. Aceste propuneri de design au generat deja un interes semnificativ pe platformele de socializare, cum ar fi X (fost Twitter), utilizatorii comentând cu entuziasm despre preferatele lor, în special emoji-urile Bigfoot şi faţa distorsionată.

În timp ce aceste noi caractere oferă o abordare proaspătă comunicării, emoji-urile au stârnit şi discuţii despre impactul lor asupra limbii. Un studiu recent realizat de Google sugerează că emoji-urile, alături de alte forme de prescurtare, cum ar fi textul predictiv, contribuie la un declin al gramaticii şi al ortografiei, în special în rândul adolescenţilor.

Mulţi adulţi cred că emoji-urile subminează utilizarea corectă a limbii engleze, greşelile de ortografie şi erorile de punctuaţie devenind tot mai frecvente în comunicarea zilnică.

În ciuda acestui fapt, emoji-urile au devenit o parte integrantă a culturii moderne, demonstrând influenţa lor larg răspândită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici