O companie chineză a creat primul copil AI care uimeşte prin emoţii, autonomie şi inteligenţă

  • Tong, un avatar AI, surprinde cu o autonomie comparabilă cu cea a unui copil mic, efectuând sarcini diverse, de la corectarea tablourilor până la aducerea unui taburet pentru a ajunge la locurile mai înalte, fără intervenţie externă.
  • Compania BIGAI, producătoarea lui Tong, introduce Testul Tong, o metodă comprehensivă de evaluare, esenţială pentru integrarea eficientă a Inteligenţei Artificiale Generale în mediile umane, axată pe abilităţi practice şi valori diversificate.
Urmărește
7881 afișări
Imaginea articolului O companie chineză a creat primul copil AI care uimeşte prin emoţii, autonomie şi inteligenţă

Sursa foto: X

O companie din China, Beijing General Artificial Intelligence Research Institute (BIGAI), a reuşit să atragă atenţia lumii cu un avans remarcabil în domeniul inteligenţei artificiale (AI), scrie Interesting Engineering.

Obiectivul este de a crea o entitate cu funcţii autonome în percepţie, cogniţie, luare de decizii, învăţare, execuţie şi interacţiune socială, aliniată cu emoţiile, etica şi moralitatea umană.

Tong, prezentată ca o avanpremieră în AI, a demonstrat comportamente similare cu cele ale unui copil de trei sau patru ani, efectuând autonom sarcini precum corectarea unui tablou strâmb, aducerea unui taburet pentru a ajunge la locurile mai înalte precum şi curăţarea vărsăturilor. De remarcat este faptul că Tong a demonstrat o autonomie fără precedent prin atribuirea de sarcini propriei persoane, spre deosebire de modelele tradiţionale de AI.

Ea posedă emoţii şi intelect, marcând un avans semnificativ în Inteligenţa Artificială Generală (AGI). Zhu Songchun, un cercetător de renume mondial în domeniul AI şi preşedinte al BIGAI, a subliniat schimbarea paradigmelor de la "imitaţia papagalului" a învăţării la "paradigma ciorii" a raţionamentului independent, un punct de referinţă important în cercetarea AGI.

BIGAI a introdus testul Tong, o metodă de evaluare cuprinzătoare care acoperă viziunea, limbajul, cogniţia, mişcarea şi învăţarea, incorporând valori diverse precum aspecte fiziologice, emoţionale şi sociale. Acesta este diferit de testul Turing, care poate spune doar dacă o inteligenţă artificială a atins un anumit nivel de comunicare umană, dar care nu îi poate măsura inteligenţa.

Cu aproape 100 de sarcini specializate şi peste 50 de sarcini generale, Testul Tong oferă un cadru riguros de evaluare esenţial pentru integrarea fără probleme a AGI-ului în medii umane, concentrându-se pe abilităţi şi valori practice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici