- Home
- Tehnologie
- (03.02.2024, 22:27)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O companie chineză a creat primul copil AI care uimeşte prin emoţii, autonomie şi inteligenţă
- Tong, un avatar AI, surprinde cu o autonomie comparabilă cu cea a unui copil mic, efectuând sarcini diverse, de la corectarea tablourilor până la aducerea unui taburet pentru a ajunge la locurile mai înalte, fără intervenţie externă.
- Compania BIGAI, producătoarea lui Tong, introduce Testul Tong, o metodă comprehensivă de evaluare, esenţială pentru integrarea eficientă a Inteligenţei Artificiale Generale în mediile umane, axată pe abilităţi practice şi valori diversificate.
Urmărește
7882 afișări
Sursa foto: X
O companie din China, Beijing General Artificial Intelligence Research Institute (BIGAI), a reuşit să atragă atenţia lumii cu un avans remarcabil în domeniul inteligenţei artificiale (AI), scrie Interesting Engineering.
Obiectivul este de a crea o entitate cu funcţii autonome în percepţie, cogniţie, luare de decizii, învăţare, execuţie şi interacţiune socială, aliniată cu emoţiile, etica şi moralitatea umană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Tong, prezentată ca o avanpremieră în AI, a demonstrat comportamente similare cu cele ale unui copil de trei sau patru ani, efectuând autonom sarcini precum corectarea unui tablou strâmb, aducerea unui taburet pentru a ajunge la locurile mai înalte precum şi curăţarea vărsăturilor. De remarcat este faptul că Tong a demonstrat o autonomie fără precedent prin atribuirea de sarcini propriei persoane, spre deosebire de modelele tradiţionale de AI.
Ea posedă emoţii şi intelect, marcând un avans semnificativ în Inteligenţa Artificială Generală (AGI). Zhu Songchun, un cercetător de renume mondial în domeniul AI şi preşedinte al BIGAI, a subliniat schimbarea paradigmelor de la "imitaţia papagalului" a învăţării la "paradigma ciorii" a raţionamentului independent, un punct de referinţă important în cercetarea AGI.
BIGAI a introdus testul Tong, o metodă de evaluare cuprinzătoare care acoperă viziunea, limbajul, cogniţia, mişcarea şi învăţarea, incorporând valori diverse precum aspecte fiziologice, emoţionale şi sociale. Acesta este diferit de testul Turing, care poate spune doar dacă o inteligenţă artificială a atins un anumit nivel de comunicare umană, dar care nu îi poate măsura inteligenţa.
Cu aproape 100 de sarcini specializate şi peste 50 de sarcini generale, Testul Tong oferă un cadru riguros de evaluare esenţial pentru integrarea fără probleme a AGI-ului în medii umane, concentrându-se pe abilităţi şi valori practice.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe