O companie din China susţine că bateriile propriilor maşini electrice se încărcă în 10 minute

  • O companie din China susţine că va produce maşini electrice cu cea mai rapidă încărcare a bateriei din întreaga lume.
  • Noile baterii pot fi încărcate aproape total în 10 minute.
  • Maşina cu noua baterie va fi lansată săptămâna viitoare.
Urmărește
3781 afișări
Imaginea articolului O companie din China susţine că bateriile propriilor maşini electrice se încărcă în 10 minute

Unul dintre modelele de maşini Zeekr. Sursa foto: Facebook, Zeekr Europe

Producătorul chinez de maşini Zeekr spune că noile sale baterii pentru vehicule electrice se încarcă mai repede decât cele ale tuturor rivalilor săi, inclusiv ale liderului industriei Tesla.

Firma spune că bateriile sale actualizate pot fi încărcate de la 10% la 80% din capacitate în 10 minute şi jumătate folosind staţiile sale de încărcare ultra-rapide, potrivit BBC.

În comparaţie, Tesla lui Elon Musk susţine că o încărcare de 15 minute permite Modelului 3 să acopere 282 km, puţin sub jumătate din întreaga autonomie a maşinii.

Sedanul Zeekr 2025 007, care va fi disponibil de săptămâna viitoare, va fi primul vehicul care va avea noua baterie. Compania chineză mai spune că bateria funcţionează bine chiar şi pe vreme rece, încărcându-se de la 10% la 80% în mai puţin de jumătate de oră la temperaturi de până la -10C.

Zeekr aparţine gigantului chinez Geely, care deţine şi mărcile Lotus din Marea Britanie şi Volvo din Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici