- Home
- Tehnologie
- (20.01.2020, 15:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O companie, din clubul celor care valorează 1.000 de miliarde de dolari, vrea să elimine tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată
Microsoft, una dintre cele mai mari patru companii de tehnologie din lume, intenţionează să elimine din atmosferă tot dioxidul de carbon pe care l-a emis în istoria sa de peste patru decenii, transmite publicaţia The Verge.
Urmărește
5943 afișări
O companie, din clubul celor care valorează 1.000 de miliarde de dolari, vrea să captureze tot dioxidul de carbon pe care l-a emis vreodată
Compania, fondată în 1975 de Bill Gates şi Paul Allen, şi-a propus să atingă obiectivul ambiţios până în 2050. Microsoft va elimina mai mult dioxid de carbon decât va emite până în 2030, potrivit unui anunţ făcut astăzi.
Totodată, gigantul american va investi 1 miliard de dolari în următorii patru ani pentru a finanţa tehnologii care elimină dioxidul de carbon din atmosferă.
Tehnologia există, dar este foarte scumpă şi nu îndeajuns de eficientă. Analiştii estimează că investiţiile Microsoft în domeniu vor scădea costurile şi vor duce la apariţia de sisteme mult mai performante. „Singura cale pentru a merge înainte este să facem paşi pentru a elimina carbonul din mediu”, a declarat preşedintele companiei, Brad Smith.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Producătorul software vrea să elimine 16 milioane de tone metrice de carbon în acest an, cam cât produc 15 termocentrale.
Eliminarea unei tone de dioxid de carbon din atmosferă costă, în acest moment, 600 de dolari. Astfel, Microsoft ar avea nevoie de 9,6 miliarde de dolari doar pentru a elimina emisiile globale din acest an.
Costurile vor scădea, însă. În cazul energiei eoliene, costul a scăzut de la aproximativ 30 de dolari/wat în 1980, la mai puţin de 1 dolar/watt în 2019.
Sunt şi persoane care critică aceste acţiuni. Candidatul la preşedinţia SUA Bernie Sanders crede că aceste tehnologii vor lua presiunea de pe umerii celor care poluează şi nu va reduce dependenţa de combustibili fosili. De altfel, 10 companii din domeniul petrolier au decis, în 2016, să investească 1 miliard de dolari în tehnologii care elimină dioxidul de carbon.
Microsoft este una dintre cele patru companii de tehnologie care valorează mai mult de 1.000 de miliarde de dolari. Celelalte trei sunt Apple, Amazon şi Alphabet, compania care deţine Google.
Angajaţii Microsoft au cerut gigantului să nu mai facă afaceri cu companiile care folosesc combustibili fosili şi să nu mai finanţeze politicieni care neagă schimbările climatice. Scrisoarea acestora a apărut la puţin timp după ce dezvoltatorul sistemului de operare Windows şi al suitei Office a anunţat un parteneriat cu companiile de energie Chevron şi Schlumberger.
Foto: Profimedia Images
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Huawei, care nu mai are acces la serviciile Google, a anunţat cu ce înlocuieşte aplicaţia esenţială Maps
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe