O navă spaţială va inspecta un asteroid deplasat de pe orbita sa de NASA

O navă spaţială lansată luni din Florida are misiunea să inspecteze un asteroid pe care agenţia spaţială americană NASA l-a deturnat în 2022. Totul face parte dintr-o misiune care îşi propune să afle dacă oamenii pot modifica traiectoria unui asteroid periculos pentru Pământ.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului O navă spaţială va inspecta un asteroid deplasat de pe orbita sa de NASA

Sursa foto: AP

Nava Hera a fost lansată luni de la Cape Canaveral, Florida, la ora locală 10:52, potrivit BBC. Misiunea sa este să verifice o rocă spaţială numită Dimorphos. Asteroidul a fost lovit în mod intenţionat de NASA în 2022. Hera va stabili care sunt efectele loviturii provocate de NASA.

După impactul iniţial, asteroidul Dimorphos şi-a redus orbita cu 33 de minute, însă multe dintre detaliile legate de daunele produse şi compoziţia asteroidului rămân necunoscute. De aceea, Hera va studia asteroidul în detaliu pentru a strânge date esenţiale privind apărarea împotriva eventualelor ameninţări viitoare.

Dacă totul merge conform planului, Hera va ajunge la Dimorphos, la aproximativ şapte milioane de mile distanţă, în decembrie 2026. Misiunea Hera este condusă de Agenţia Spaţială Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici