- Home
- Tehnologie
- (17.06.2022, 20:44)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O piatră funerară a devenit virală pe internet după ce Microsoft a renunţat la Internet Explorer
Pentru Jung Ki-young, un inginer de software sud-coreean, decizia Microsoft de a retrage browserul Internet Explorer a marcat sfârşitul unei relaţii de dragoste şi ură cu această tehnologie care durează de un sfert de secol.
Urmărește
2823 afișări
Sursa foto: Twitter
Pentru a-i comemora dispariţia, a petrecut o lună şi 430.000 de woni (330 de dolari) pentru a concepe şi comanda o piatră funerară cu logo-ul "e" al Explorer şi epitaful în limba engleză: "A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere".
După ce monumentul a fost expus într-o cafenea administrată de fratele său în oraşul Gyeongju din sudul ţării, o fotografie a pietrei funerare a devenit virală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Microsoft a redus miercuri suportul pentru Internet Explorer, odată omniprezent, după 27 de ani de existenţă, pentru a se concentra pe browserul său mai rapid, Microsoft Edge.
Jung a declarat că memorialul a arătat sentimentele faţă de vechiul software, care a jucat un rol atât de important în viaţa sa profesională.
"A fost o pacoste, dar aş numi-o o relaţie de dragoste-ură, deoarece Explorer în sine a dominat cândva o eră", a declarat el pentru Reuters.
El a spus că i-a luat mai mult timp să se asigure că site-urile şi aplicaţiile sale online funcţionează cu Explorer, decât cu alte browsere.
Dar clienţii săi îi tot cereau să se asigure că site-urile lor web arată bine în Explorer, care a rămas ani de zile browserul implicit al birourilor guvernamentale sud-coreene şi al multor bănci.
Lansat în 1995, Explorer a devenit principalul browser din lume timp de mai bine de un deceniu, deoarece a fost inclus în sistemul de operare Windows al Microsoft, care a fost preinstalat în miliarde de calculatoare.
Dar a început să piardă teren în faţa lui Chrome de la Google la sfârşitul anilor 2000 şi a devenit subiectul a nenumărate meme-uri pe internet, unii dezvoltatori sugerând că era lent în comparaţie cu rivalii săi.
Jung a declarat că a vrut să facă oamenii să râdă cu piatra funerară, dar a fost totuşi surprins de cât de departe a ajuns gluma pe internet.
"Acesta este un alt motiv pentru care trebuie să îi mulţumesc Explorer, acum mi-a permis să fac o glumă de clasă mondială", a spus el.
"Regret că a dispărut, dar nu îi voi simţi lipsa. Aşa că retragerea sa, pentru mine, este o moarte bună".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe