- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (25.09.2024, 13:21)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS avertizează cu privire la utilizarea reţelelor sociale de către tineri. Românii stau prost
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează cu privire la utilizarea din ce în ce mai „problematică” a reţelelor sociale de către tineri. Din ce în ce mai mulţi dintre adolescenţi prezintă simptome similare cu cele ale dependenţei, arată specialiştii organizaţiei mondiale. Românii stau prost.
Urmărește
236 afișări
OMS avertizează cu privire la utilizarea reţelelor sociale de către tineri. Românii stau prost
Utilizarea „problematică” a reţelelor sociale este în creştere în rândul tinerilor europeni, susţine OMS. De asemenea, tinerii riscă să dezvolte o dependenţă de jocuri, a avertizat organizaţia, potrivit Le Figaro.
„Avem nevoie de acţiuni imediate şi susţinute pentru a ajuta adolescenţii să oprească utilizarea potenţial dăunătoare a reţelelor sociale, care s-a demonstrat că duce la depresie, hărţuire, anxietate şi rezultate educaţionale slabe”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
În 2022, 11% dintre adolescenţi (13% dintre fete şi 9% dintre băieţi) au avut semne de „utilizare problematică” a reţelelor sociale. Cu patru ani înainte au fost doar 7% cu astfel de probleme. În total, au fost analizaţi 280.000 de tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.
Acest fenomen este cel mai răspândit în rândul adolescenţilor români de 13 şi 15 ani, afectând 28% dintre aceştia, mai anunţă OMS. La polul opus sunt adolescenţii olandezi afectaţi în proporţie de 3%.
O altă sursă de îngrijorare este faptul că o treime dintre adolescenţi joacă jocuri online zilnic şi 22% dintre ei timp de cel puţin patru ore.
„Este esenţial să luăm măsuri pentru a proteja tinerii, astfel încât aceştia să poată naviga în peisajul digital în siguranţă şi să poată face alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la activităţile lor online, maximizând beneficiile, minimizând în acelaşi timp riscurile pentru bunăstarea lor mentală şi socială” a spus un oficial OMS/Europa, Natasha Azzopardi-Muscat.
Agenţia ONU a subliniat şi avantajele utilizării responsabile a reţelelor sociale. De aceea, OMS recomandă autorităţilor naţionale să îmbunătăţească mediile digitale şi măsurile educaţionale pentru a le permite tinerilor să fie în siguranţă în lumea digitală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe