- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (25.09.2024, 13:21)
- Petru Mazilu
OMS avertizează cu privire la utilizarea reţelelor sociale de către tineri. Românii stau prost
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează cu privire la utilizarea din ce în ce mai „problematică” a reţelelor sociale de către tineri. Din ce în ce mai mulţi dintre adolescenţi prezintă simptome similare cu cele ale dependenţei, arată specialiştii organizaţiei mondiale. Românii stau prost.
Urmărește
243 afișări
OMS avertizează cu privire la utilizarea reţelelor sociale de către tineri. Românii stau prost
Utilizarea „problematică” a reţelelor sociale este în creştere în rândul tinerilor europeni, susţine OMS. De asemenea, tinerii riscă să dezvolte o dependenţă de jocuri, a avertizat organizaţia, potrivit Le Figaro.
„Avem nevoie de acţiuni imediate şi susţinute pentru a ajuta adolescenţii să oprească utilizarea potenţial dăunătoare a reţelelor sociale, care s-a demonstrat că duce la depresie, hărţuire, anxietate şi rezultate educaţionale slabe”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.
În 2022, 11% dintre adolescenţi (13% dintre fete şi 9% dintre băieţi) au avut semne de „utilizare problematică” a reţelelor sociale. Cu patru ani înainte au fost doar 7% cu astfel de probleme. În total, au fost analizaţi 280.000 de tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
Acest fenomen este cel mai răspândit în rândul adolescenţilor români de 13 şi 15 ani, afectând 28% dintre aceştia, mai anunţă OMS. La polul opus sunt adolescenţii olandezi afectaţi în proporţie de 3%.
O altă sursă de îngrijorare este faptul că o treime dintre adolescenţi joacă jocuri online zilnic şi 22% dintre ei timp de cel puţin patru ore.
„Este esenţial să luăm măsuri pentru a proteja tinerii, astfel încât aceştia să poată naviga în peisajul digital în siguranţă şi să poată face alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la activităţile lor online, maximizând beneficiile, minimizând în acelaşi timp riscurile pentru bunăstarea lor mentală şi socială” a spus un oficial OMS/Europa, Natasha Azzopardi-Muscat.
Agenţia ONU a subliniat şi avantajele utilizării responsabile a reţelelor sociale. De aceea, OMS recomandă autorităţilor naţionale să îmbunătăţească mediile digitale şi măsurile educaţionale pentru a le permite tinerilor să fie în siguranţă în lumea digitală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe