- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (07.09.2022, 10:04)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opţiunea rută ecologică din Google Maps este disponibilă în România
Google anunţă disponibilitatea opţiunii de rută ecologică în Google Maps, în România şi aproape 40 de ţări din Europa, începând din această săptămână. Prin această funcţionalitate, utilizatorii pot alege să ajungă la destinaţie pe ruta cu cel mai mic consum de carburant.
Urmărește
1008 afișări
Opţiunea rută ecologică din Google Maps este disponibilă în România
Opţiunea de rută ecologică se traduce în economie de bani şi reducere a emisiilor de carbon - un lucru în atenţia a tot mai mulţi europeni. Potrivit raportului Statista pentru 2022, transportul pe şosele este cea mai mare sursă de emisii de carbon din Europa.
Pentru a exemplifica cum funcţionează ruta ecologică, a fost luat exemplul unei persoane care merge cu maşina de la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la Călăraşi. Pentru a se decide asupra traseului, deschide Google Maps, introduce destinaţia, iar aplicaţia îi va oferi ruta cea mai rapidă. Odată cu noua funcţionalitate, Google Maps va afişa, alături de traseul cel mai rapid, şi ruta cu cel mai mic consum de combustibil. În cazul rutei aeroportul Henri Coandă - Călăraşi, utilizatorul va vedea că ruta ecologică este mai lungă cu 7 minute decât cea mai rapidă, dar are un consum de combustibil cu 12% mai mic decât aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
„Google Maps va afişa ruta ecologică la fiecare căutare, în cazul în care aceasta este diferită de ruta cea mai rapidă. Utilizatorul va vedea afişate economia relativă de combustibil pe ruta ecologică (exprimată ca procent din consumul pe ruta rapidă) şi diferenţa de timp între cele două trasee. În cazul în care cineva vrea ca Google Maps să-i afişeze întotdeauna ruta cea mai rapidă, poate să o facă alegând această opţiune din „Setări”. Funcţia de rută ecologică a fost deja lansată în Statele Unite, Canada şi Germania, iar rezultatele utilizării ei arată că a dus la o reducere (estimată) de jumătate de milion de tone metrice de emisii de carbon - echivalentul a reducerii traficului auto de pe şosele cu 100.000 de maşini cu motor termic”, transmite compania.
Cea mai eficientă rută din punct de vedere a combustibilului variază în funcţie de tipul de motor al autovehiculului. De exemplu, motoarele diesel sunt mai eficiente decât cele pe benzină sau pe GPL la viteze mai mari, iar vehiculele hibride sau electrice performează mai bine în condiţiile de trafic aglomerat, cu multe plecări de pe loc. De aceea, utilizatorii vor putea selecta în Google Maps tipul de motor al maşinii - benzină, motorină, gaz, hibrid sau electric, pentru a putea obţine cea mai eficientă rută ecologică şi estimări mai exacte privind consumul de combustibil sau energie.
„Această soluţie tehnologică este posibilă graţie datelor privind eficienţa combustibililor şi energiei electrice furnizate de European Environment Agency şi de Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratory (NREL) din Statele Unite. Coroborând cu datele Google Maps privind trendurile de trafic, Google a dezvoltat modele avansate de machine learning pentru cele mai utilizate tipuri de motor din fiecare regiune”, mai arată compania.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe