- Home
- Tehnologie
- (15.06.2022, 10:19)
(P) Cu fir sau fără fir - căşti clasice vs. căşti bluetooth, ce alegere să faci
Fiecare dintre noi are probabil tot mai multe dispozitive IT&C, gadgeturi care ne fac viaţa mai uşoară şi mai plăcută. Poate fi vorba despre smartphone, tabletă, consolă, smartwatch, laptop şi fel de fel de accesorii practice, de la căşti bluetooth sau cu fir, la boxe wireless, tastatură wireless pentru telefon şi multe altele. În multe cazuri, la partea de accesorii, ajungem să analizăm dacă ne dorim produse clasice, cu cablu, ori produse care folosesc tehnologia fără fire, de obicei bluetooth.
Urmărește
364 afișări
(P) Cu fir sau fără fir - căşti clasice vs. căşti bluetooth, ce alegere să faci
Probabil cele mai folosite accesorii pentru gadgeturi sunt căştile. Extrem de practice, acestea ne sunt de folos pentru a purta convorbiri telefonice (sau prin prisma aplicaţiilor care permit conversaţii audio) chiar şi când suntem în mişcare, eventual la volan, când avem mâinile ocupate cu diverse treburi. Căştile ne permit să ascultăm muzică oriunde ne-am afla, fără a deranja alte persoane. Sunt ideale inclusiv pe stradă şi în mijloacele de transport în comun. De asemenea, căştile ne asigură intimitate. Pasionaţii de jocuri preferă căştile pentru a se conecta mai bine la atmosfera de joc. Există atât căşti cu microfon, cât şi căşti simple de telefon, exclusiv pentru ascultat muzică, podcasturi etc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În ultima vreme a crescut semnificativ popularitatea căştilor wireless. Se pot comanda online casti bluetooth la preţuri foarte bune - atât căşti bluetooth in-ear, cât şi câşti bluetooth on-ear. Primele variante sunt mai subtile şi domină topul vânzărilor, mai ales că se evidenţiază şi prin preţuri tot mai mici. Căşti wireless neaşteptat de ieftine pot fi comandate din mediul online - căşti bluetooth de la branduri de renume, dar şi altele care insistă pe raportul calitate / preţ şi nu pe reputaţia mărcii.
Căştile wireless sunt tot mai impresionante la capitolul design şi se dovedesc foarte practice. Pot fi o alegere bună pentru mai multă mobilitate. Singurul dezavantaj este legat de necesitatea de a încărca aceşte căşti wireless înainte de a le folosi. Totuşi, căştile moderne au o autonomie destul de ridicată. Căştile cu fir nu au nevoie de încărcare, conectându-se în mod fizic la telefonul mobil sau la alt dispozitiv folosit. În practică, se poate observa că cele mai multe căşti de acest gen se deteriorează rapid tocmai la nivelul firului, din cauza neglijenţei utilizatorului (mai ales când sunt purtate în buzunare). Astfel, teoretic cel puţin, căştile wireless pot avea o durată de viaţă mai mare.
Tehnologia bluetooth este de mare ajutor utilizatorilor de gadgeturi, fiind foarte utilizată în prezent. Bluetooth reprezintă un set de specificaţii pentru o reţea personală fără fir (wireless), bazată pe unde radio. Tehnologia Bluetooth mai este cunoscută şi drept standardul IEEE 802.15.1. Cablurile dintre dispozitive staţionare şi mobile sunt eliminate graţie tehnologiei Bluetooth.
Transferul de date este foarte rapid, tocmai din acest motiv standardul Bluetooth a devenit atât de popular. Specificaţia Bluetooth a fost formulată pentru prima dată în 1994 de Sven Mattisson şi Jaap Haartsen, în Suedia, la compania Ericsson. IBM, Intel, Nokia şi Toshiba s-au alăturat în proiect, punând bazele acestei tehnologii atât de intens folosite acum.
.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe