(P) Microsoft Envision Romania: Despre potenţialul României în direcţia transformării digitale şi rolul securităţii cibernetice în construirea unui viitor digital

Urmărește
203 afișări
Imaginea articolului (P) Microsoft Envision Romania: Despre potenţialul României în direcţia transformării digitale şi rolul securităţii cibernetice în construirea unui viitor digital
Transformarea digitală trebuie să aducă beneficii întregii societăţi, punându-i pe oameni pe primul plan şi deschizând noi oportunităţi pentru mediul de afaceri şi sectorul public. Marţi, pe data de 17 mai, la cea de-a 9-a ediţie a Microsoft Envision Romania, lideri ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai sectorului public şi ai comunităţii academice vor demonstra cum soluţiile bazate pe tehnologie şi inovaţie contribuie la dezvoltarea unei economii puternice, competitive şi la conturarea unui viitor mai bun pentru România.
 
Participanţii la evenimentul cu acces gratuit, organizat într-un format online compact şi dinamic, vor analiza impactul pe care transformarea digitală accelerată îl poate avea în succesul unei afaceri şi îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor, pe de o parte, şi în transformarea sectorului public în beneficiul cetăţenilor, pe de altă parte. Rolul securităţii cibernetice în construirea unui viitor digital pentru ţara noastră va fi, de asemenea, analizat în condiţiile în care ameninţările cresc atât ca frecvenţă, cât şi în ceea ce priveşte complexitatea.

Despre potenţialul României în direcţia digitalizării, la Microsoft Envision România

Microsoft Envision Romania va aduce în prim-plan potenţialul României de a deveni un centru digital regional, prin susţinerea domeniului serviciilor IT&C şi a ecosistemului de startup-uri, unul dintre motoarele procesului de digitalizare. 
 
În primul său discurs adresat pieţei din România, Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, va vorbi despre avantajele competitive pe care ţara noastră trebuie să le valorifice în beneficiul companiilor şi al societăţii, în general, dar şi despre rolul Microsoft în a facilita accesul la tehnologie astfel încât sectorul privat, dar şi cel public să răspundă oportunităţilor prezentului pentru a construi soluţiile viitorului. La rândul său, Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, va vorbi despre parteneriatele în care compania se implică alături de mediul de afaceri, de comunitatea academică şi de ecosistemul românesc de startup-uri, atât pentru susţinerea acestora, cât şi în vederea modernizării şi consolidării infrastructurii digitale sau a dezvoltării competenţelor şi abilităţilor tehnologice în rândul cetăţenilor.
 
Progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei şi societăţii, de aceea la Microsoft Envision România vom afla care sunt priorităţile Ministerului Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării în ceea ce priveşte acest proces. Astfel, noul ministru Sebastian Burduja şi Marcel Boloş, actual ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vor vorbi despre modul în care putem valorifica oportunităţile pe care le deschide era digitală şi motivele pentru care este important să ne angajăm cu toţii într-un proces de învăţare continuu, care să ne asigure competenţe digitale în linie cu tendinţele de pe piaţa muncii.  

Rolul securităţii cibernetice în construirea unui viitor digital

Şi pentru că, odată cu o schimbare accelerată către o economie digitală, securitatea cibernetică a devenit o prioritate cheie pentru liderii de afaceri, dar şi pentru autorităţile centrale, evenimentul din 17 mai va evidenţia noutăţile din acest domeniu şi provocările de astăzi. Cifrele arată că, în Europa, companiile, lanţurile de aprovizionare şi statele se confruntă cu o creştere a ameninţărilor cibernetice, care devin din ce în mai frecvente şi mai sofisticate, iar peste jumătate dintre companiile din Europa Centrală şi de Est (inclusiv România) nu au încă o strategie cuprinzătoare de securitate cibernetică. 
 
Invitat la Microsoft Envision Romania, Anton Rog - General de Brigadă şi Director General al Centrului Naţional Cyberint - va vorbi despre evoluţia peisajului cibernetic din România şi soluţiile pe care companiile, dar şi instituţiile statului le au pentru a combate acest fenomen, în contextul în care atacurile cibernetice afectează din ce în ce mai mult sectoarele privat şi public.
 
Vom descoperi astfel că parteneriatul public-privat între cei care deţin şi operează infrastructura digitală, factorii de decizie politică şi companii trebuie să se bazeze pe transparenţă şi schimb de informaţii, fiind nevoie de eforturi comune pentru a stimula încrederea în tehnologiile pe care am ajuns să ne bazăm.
 
Tot despre rolul securităţii cibernetice, precum şi despre tendinţele în tehnologie pentru acest an, va vorbi şi Florin Popa, B2B Director Orange Romania. Anul trecut, compania a fost desemnată “partenerul anului” al Microsoft în România şi este şi partenerul de inovaţie al evenimentului din 17 mai. 
 
Celor de mai sus li se vor alătura, la fel ca şi la ediţiile precedente, lideri de business din numeroase industrii precum retail, domeniul bancar şi financiar, agricultură, sănătate, educaţie, reprezentanţi ai unor companii cu amprentă puternică pe piaţa locală, pentru a aduce o viziune actuală asupra a ceea ce înseamnă transformarea digitală pentru mediul de afaceri. 
 
Cea de-a 9-a ediţie a Microsoft Envision Romania se va desfăşura în format online, în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză şi română, iar participarea este gratuită. Agenda completă şi detalii despre înregistrarea la evenimentul Microsoft Envision Romania pot fi accesate aici

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici