- Home
- Tehnologie
- (13.05.2021, 08:00)
(P) realme aduce tehnologia 5G în buzunarul consumatorului din zona de buget
Urmărește
996 afișări
(P) realme aduce tehnologia 5G în buzunarul consumatorului din zona de buget
Reţelele mobile sunt considerate în unele cercuri revelaţia secolului al 21-lea şi nu din motive greşite, dar adevărul este că ele au, în variantă comercială, o vârstă de mai bine de 40 ani. Ca orice tehnologie, şi reţelele mobile au evoluat, aflându-se în prezent la cea de-a cincea generaţie, sau, pe scurt, 5G. Înainte de aceasta, am avut 4G, 3G, 2G şi 1G, cu unele versiuni intermediare, care nu au adus modificări majore şi, prin urmare, au fost considerate mai degrabă uşoare îmbunătăţiri ale generaţiilor deja existente. Aşa a fost, de exemplu, cazul pentru 2.5G (GPRS) sau 2.75G (EDGE).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Primul standard care a introdus însă posibilitatea reală de a utiliza Internetul pe dispozitive mobile a fost 3G-ul, introdus în versiune comercială de abia în anul 2001, ceea ce explică şi motivul pentru care se poate spune că reţelele mobile au revoluţionat modul în care trăim de abia în secolul actual. Nu este vorba despre telefonie aici, ci despre conectivitate, ceea ce înseamnă comunicaţii, acces permanent şi din orice locaţie la informaţie, acces la alte soluţii şi sisteme, posibilitatea de a distribui şi partaja conţinut, plus multe altele. Nu este, aşadar, de mirare că interesul pentru majorarea lăţimii de bandă a crescut şi, în decursul aceluiaşi deceniu, se lansa 4G – primul standard care asigura o experienţă de calitate la navigarea online. De atunci, s-a mai scurs un deceniu, iar conţinutul online s-a înmulţit, a devenit mai complex, nevoia de interconectare a crescut considerabil, iar necesarul de lăţime de bandă este mai mare ca oricând. Aşa se face că ne aflăm în plin proces de adoptare a standardului 5G – cel mai rapid creat până acum. De altfel, se preconizează că, mulţumită unor viteze de transfer ce pleacă de la circa 50Mbps şi pot depăşi 1Gbps, reţelele mobile vor deveni pentru prima dată în istorie o ameninţare reală la adresa celor fixe. În funcţie de regiune, necesarul de performanţă şi suprafaţa care se doreşte a fi acoperită, tehnologia oferă opţiunea implementării de frecvenţe joase, medii sau înalte.
Desigur, o reţea 5G este inutilă fără dispozitive mobile echipate cu aceeaşi tehnologie, dar nu este niciun motiv de îngrijorare, căci în magazine există deja telefoane compatibile. Nu, nu este vorba numai de modele foarte scumpe, ci şi de modele accesibile, care oferă un mix atrăgător de performanţă şi dotări la un preţ atractiv, aşa cum este cazul noului realme 8 5G.
Astfel, la un preţ ce porneşte de la 1029.99 Lei, realme 8 5G oferă un procesor cu 8 nuclee, 4 sau 6 GB memorie RAM şi 64/128GB capacitate de stocare. realme 8 5G se bazează pe procesorul Dimensity 700 5G. Alegerea acestui model de procesor pe tehnologie de 7 nm este naturală ţinând cont de faptul că este cu până la 28% mai eficient din punct de vedere energetic decât cele pe 8 nm, economia prelungind durata de viaţă a bateriei. Pe lângă puterea de procesare, inginerii de la realme au fost foarte atenţi la autonomia oferită telefonului, optând pentru dotarea acestuia cu o baterie masivă de 5000 mAh, cu încărcare rapidă de 18W. Bateria asigură 529 de ore de funcţionare în stand-by sau 31 de ore de convorbire continuă, 21 de ore de redare video sau 153 de ore de redare a playlist-urilor de muzică.
În plus, realme 8 5G suportă Smart 5G Power Saving. Deoarece 5G aduce un consum sporit de energie, tehnologia Smart 5G poate detecta în mod inteligent mediul înconjurător al semnalului şi poate comuta transparent pentru utilizator între modurile 4G şi 5G fără timpul de comutare, ceea ce realizează un consum de energie cu 30% mai mic decât telefoanele fără funcţia Smart 5G.
Cu un display mare de 6,5 inci şi un raport ecran-corp incredibil, realme 8 5G oferă o experienţă vizuală de înaltă calitate. Afişajul Ultra Smooth Display cu o rată de refresh de 90Hz este capabil să producă 90 de cadre pe secundă, cu 50% mai mare în comparaţie cu un ecran convenţional de 60Hz, rezultând o experienţă vizuală uniformă şi plăcută. Afişajul are o rezoluţie 2400x1080 FHD+, o rată de eşantionare tactilă de până la 180Hz, un vârf de luminozitate de 600 nits şi 16,7 milioane de culori de ecran.
Acesta va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind ofertat în primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.
Ce putem face însă cu tehnologia 5G şi de ce avem nevoie de ea?
La ora actuală, nu există nimic ce nu putem face şi tocmai de aceea avem nevoie de ea. Nu este vorba aici despre redarea mai rapidă a paginilor de ştiri, a fotografiilor de pe Instagram sau a clipurilor video de pe TikTok, cu toate că şi acestea sunt importante. Este vorba, de exemplu, despre posibilitatea accesării simultane a mai multor fluxuri video la rezoluţie 4K, ceea ce face tehnologia deosebit de interesantă pentru profesioniştii din domeniul securităţii. Un interes major vine şi din zona tot mai activ de IIOT (Industry Internet of Things), unde interconectarea dispozitivelor şi echipamentelor amplasate în locaţii diferite cu scopul primirii şi trimiterii de date este tot mai cerută, cu scopul eficientizării proceselor şi îmbunătăţirii rezultatelor. În sfârşit, nu trebuie neglijată nici importanţa pe care o are această tehnologie pentru comunicaţiile şi transferul de date între diferite instituţii guvernamentale, servicii de informaţii şi entităţi responsabile de aplicarea legii.
Revenind însă în zona de consumer şi chiar prosumer, trebuie precizată mai presus de toate posibilitatea de a transmite conţinut video live, la cea mai bună calitate, direct de pe telefonul mobil. Iar acelaşi lucru este valabil şi pentru videoconferinţe, care se pot astfel desfăşura fără probleme de stabilitate sau calitate, din orice locaţie, dar şi de jocuri multiplayer pentru dispozitive mobile. Desigur, pentru asta este nevoie şi de un telefon modern, echipat cu hardware-ul necesar pentru a putea îndeplini astfel de sarcini. Mulţumită unor producători precum realme, astfel de modele sunt accesibile astăzi unui segment larg de piaţă.
În concluzie, necesitatea implementării standardului 5G, precum şi beneficiile sale, sunt evidente. În acelaşi timp, piaţa este deja pregătită pentru implementare pe scară largă, în magazine existând terminale interesante la preţuri atractive, capabile să ofere un grad ridicat de satisfacţie şi utilizatorilor cu bugete reduse.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36