(P) Xiaomi Mi Note 10, telefonul de gamă medie pe stereoizi

Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului (P) Xiaomi Mi Note 10, telefonul de gamă medie pe stereoizi

Când vorbim de Xiaomi Mi Note 10, acesta nu intră la categoria vârf de gamă, dacă ţinem cont de ecran şi de procesor, dar restul componentelor sunt demne de telefoanele din prima linie: cititorul de amprenă de pe ecran şi cele cinci camere principale sunt doar două argumente. Senzorul de 108 megapixeli, care face parte din una dintre cele cinci camere, este poate vedeta acestui telefon.

Telefoanele din ziua de azi au din ce în ce mai multe camere, ceea ce devine o provocare pentru design. Cum faci să arate bine în continuare un telefon, dar să îi şi creşti numărul de camere? Xiaomi Mi Note 10 are un modul pentru trei din cele cinci camere, în timp ce două dintre ele sunt separat. Cele cinci camere sunt aliniate una sub cealaltă pe partea stângă a telefonului, ceea ce face ca design-ul să rămână armonios.

Finisajele ne amintesc destul de mult de modelele anterioare, precum Xiaomi Mi 9T Pro, atât la nivel tactil, cât şi ca strălucire.

Este un telefon mobil destul de gros, deşi este adevărat că liniile curbe fac ca marginea să pară destul de subţire. De altfel, este un telefon destul de compact, având în vedere că vorbim de un ecran de 6,47 inchi şi, mai ales, de o baterie de 5000 mAh.

Este un telefon comod, bine construit şi destul de elegant. Marginea de jos de pe partea frontală este mai lată decât restul şi la bază singura aliniată este boxa, port-ul USB C şi cel Jack de 3,5 milimetri fiind situate destul de aproape de una dintre margini.

Nu este o combinaţie foarte originală de materiale, fiind vorba de clasicele sticlă şi margini de metal. Modulul camerelor este considerabil şi acest lucru poate fi o problemă atunci când sprijini telefonul de o suprafaţă plană. O altă problemă care poate fi rezolvată cu o husă, inclusă în pachet.

Spuneam că nu toate caracteristicile acestui telefon mobil sunt demne de gama de vârf şi vorbeam despre ecran. Cert este că partea frontală arată bine, dar Xiaomi optează pentru rezoluţia FullHD+ pentru cele mai puternice şi complete telefoane ale sale.

În acest caz avem un ecran de 2.340 x 1.080 pixeli de tip Super AMOLED, cu 398 pixeli per inch şi o diagonală de 6,47 inchi. Acest ecran este unul mai degrabă de gamă medie. Dacă ţinem cont de celelalte aspecte, putem vorbi despre un telefon de gama medie vitaminizată.

Xiaomi Mi Note 10 vine cu un procesor Snapdragon 730G, un procesor prezentat ca fiind unul capabil să exploateze mai bine partea fotografică şi care reduce latenţa la minim. Are 6 GB de RAM ca opţiune unică şi un spaţiu de depozitare de 128 GB (fără posibilitatea de a adăuga un microSD).

Procesorul îşi face bine treaba, nu există „lag” la încărcarea aplicaţiilor mari şi nici la multitasking, editare video sau orice alte sarcini exigente.

Temperatura creşte lejer atunci când ne jucăm, dar nimic ieşit din comun şi doar la anumite jocuri foarte solicitante. Cu husa inclusă în pachet, încălzirea nici măcar nu se va sesiza.

Xiaomi Mi Note 10 are un sistem de deblocare facială atât de rapid şi eficient încât cititorul de amprentă devine desuet. Funcţionează chiar şi când telefonul nu e perfect perpendicular pe faţă, adică merge şi din unghi.

Asta şi pentru că cititorul de amprentă nu bate recorduri de viteză, dar nu este exigent şi poate recunoaşte amprenta chiar şi când nu punem maxima suprafaţă a degetului pe zona de citire. Nu e nevoie ca ecranul să fie activ, iar dacă nu nimerim din prima zona de citire a amprentei, ecranul se iluminează pentru a putea reaşeza degetul pe zona potrivită.

Pe lângă cele cinci camere de pe spate, între care şi senzorul record de 108 megapixeli, remarcăm şi camera frontală, cu un senzor integrat de 32 de megapixeli, cu pixel-binning şi apertură de 2.0.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici