Patru startup-uri care au participat la programul AdvancingAI au primit 365.000 de euro

  • Patru din cele opt startup-uri care au participat la AdvancingAI, primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligenţă artificială au primit investiţii
  • Acestea au fost în valoare de în valoare de 365.000 de euro.
Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Patru startup-uri care au participat la programul AdvancingAI au primit 365.000 de euro

Patru startup-uri care au participat la programul AdvancingAI au primit 365.000 de euro

Investiţiile sunt realizate de fondul GapMinder VC, reţeaua TechAngels, platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi fondul Cleverage VC.

Cele patru startup-uri care au atras investiţii sunt:

Meetgeek.ai - 100.000 de euro din partea GapMinder VC. MeetGeek este un asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notiţe, trimite agenda întâlnirii şi se asigură că progresul acţiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.

MOCAPP - a încheiat cu succes campania de tip equity crowdfunding în valoare de 165.000 de euro din partea SeedBlink dintr-o rundă totală de 185.000 de euro. Mocapp este o aplicaţie SaaS folosită de profesioniştii din marcom pentru a automatiza şi a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile şi agenţiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing şi a tăia din costuri cu 45% până la 70%.

RepsMate - 50.000 de euro din partea TechAngels. RepsMate foloseşte tehnologii precum inteligenţa artificială şi analize de date pentru a înţelege comportamentul clienţilor şi transformă reprezentanţii companiilor, care interacţionează cu clienţii, în performeri de top.

MediNav - 50.000 de euro din partea Cleverage VC. MediNav este un asistent digital pentru medici care îi ajută să dedice mai mult timp pacienţilor lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înţelege, completează automat formularele din dosarul electronic şi oferă asistenţă clinică prin diverse alerte.

Distincţia de Best Pitch a fost acordată MetaBeta, o companie dedicată acceleratoarelor şi investitorilor pentru a-şi gestiona portofoliul de startup-uri.

De asemenea, toate startup-urile din program vor continua să fie susţinute de programul de accelerare Techcelerator pentru a atrage runde adiţionale de finanţare în următoarele şase-nouă luni.

Investiţiile au fost anunţate la evenimentul Demo Day #AdvancingAI, în cadrul căruia startup-uri din domeniul inteligenţei artificiale şi-au prezentat proiectele unor investitori de calibru internaţional specializaţi în deeptech.

Cele opt companii care şi-au prezentat proiectele în faţa a peste 50 investitori invitaţi în juriu şi în audienţă sunt: Meetgeek.ai, RepsMate, Medinav, MOCAPP, GoTeleport, MetaBeta, Neonic.ai şi Siscale. Companiile au urcat pe scena Demo Day după ce au participat timp de două luni la sesiuni de accelerare şi de pregătire pentru atragerea de investitori în cadrul AdvancingAI, un program lansat de Techcelerator şi Google for Startups pentru susţinerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe inteligenţă artificială. Startup-urile selectate în programul Advancing AI folosesc cel puţin una dintre tehnologiile Artificial intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Programul AdvancingAI plasează România în rândul ecosistemelor pionier la nivel global în acest domeniu.

“În urmă cu două luni am ales opt echipe în programul AdvancingAI, iar faptul că jumătate dintre ele au atras deja investiţii, iar restul sunt în discuţii avansate pentru finanţare, ne arată că antreprenorii, dar şi investitorii mizează pe dezvoltarea aplicaţiilor care folosesc inteligenţa artificială. Acest fapt ne confirmă că alegerea noastră de a lansa un program de accelerare
pentru AI a fost una care anticipează tendinţele din zona high-tech şi răspunde acestora oferind soluţii şi intrumente pentru dezvoltarea accelerată a acestui ecosistem în România”, a afirmat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator şi partener GapMinder VC.

Cele opt companii participante la Demo Day au primit din partea Google for Startups 800.000 de dolari credite pe platforma Google Cloud. De asemenea, vor primi resurse de la partenerii Techcelerator: credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor româneşti de tehnologie, cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Techcelerator a susţinut cu succes peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar şi prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entităţi din ecosistem.

Google for Startups este o iniţiativă ce oferă start-upurilor cele mai bune produse, conexiuni şi know-how de la Google printr-o reţea globală de parteneri şi resurse online. Misiunea noastră este de a ajuta start-upuri din toată lumea să crească şi să aibă succes.

GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari care investeşte în companii de tehnologie create în România şi în Europa Centrală, care cresc rapid la nivel internaţional şi se află în faza de Seed sau Serie A.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
startup,
finanţări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici