- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (10.03.2020, 14:45)
- Mihai Gongoroi ,
Peste 750 de milioane de cipuri AI vor fi vândute în acest an, generând venituri de 2,6 miliarde de euro
- În 2020, vânzarea de smartphone-uri va fi de aproximativ 1,56 de miliarde de unităţi, contribuind la o piaţă de 484 de miliarde de dolari, potrivit studiului, în revenire după 2019, când vânzările pe acest segment au scăzut cu 2,5% faţă de anul anterior.
- Studiul menţionează că porturile, aeroporturile şi alte centre logistice similare vor fi printre primele care vor folosi reţele 5G private.
Urmărește
1806 afișări
Peste 750 de milioane de cipuri AI vor fi vândute în acest an, generând venituri de 2,6 mld. euro
Peste 750 de milioane de cipuri AI (inteligenţă artificială) încorporate în dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile premium, vor fi vândute în acest an generând venituri de 2,6 miliarde de dolari, conform previziunilor Deloitte în tehnologie, media şi telecomunicaţii pentru acest an.
În 2020, vânzarea de smartphone-uri va fi de aproximativ 1,56 de miliarde de unităţi, contribuind la o piaţă de 484 de miliarde de dolari, potrivit studiului, în revenire după 2019, când vânzările pe acest segment au scăzut cu 2,5% faţă de anul anterior.
„Cipurile AI pot îndeplini sau accelera unele funcţii care implică tehnologia machine learning şi care asigură o gamă largă de funcţionalităţi precum biometrie, detectare şi recunoaştere facială, orice este legat de realitatea augmentată şi virtuală, filtre de imagine, recunoaştere şi asistenţă vocală, traduceri şi îmbunătăţirea calităţii fotografiilor făcute de camerele telefoanelor mobile", arată Deloitte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Premierul Marcel Ciolacu are miercuri o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Tánczos Barna
-
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost arestat
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
Studiul explică şi că utilizarea cipurilor AI va elimina dependenţa utilizatorului de o conexiune permanentă la internet şi va ajuta dispozitivele să funcţioneze mai bine, mai repede şi să utilizeze mai puţină energie. De asemenea, dispozitivele care au încorporate cipuri AI vor îmbunătăţi gradul de securitate şi de asigurare a confidenţialităţii, la preţuri accesibile pentru clienţi. Companii precum Samsung, Apple şi Huawei folosesc deja procesoare AI.
În ceea ce priveşte reţelele 5G, Deloitte estimează că, până la sfârşitul anului 2020, peste 100 de companii din întreaga lume vor începe testarea reţelelor 5G private, fie prin achiziţionarea propriei infrastructuri, pentru a cărei operare vor apela la un operator de telefonie mobilă, fie prin construirea şi întreţinerea propriei reţele 5G, pentru care vor cumpăra spectru. În total, aceste peste 100 de companii ar putea investi câteva sute de milioane de dolari în forţă de muncă şi echipamente.
Studiul menţionează că porturile, aeroporturile şi alte centre logistice similare vor fi printre primele care vor folosi reţele 5G private.
„Reţelele 5G private reprezintă o opţiune pentru companiile foarte mari care doresc să profite de avantajele extraordinare ale tehnologiei 5G - cum ar fi fiabilitatea şi viteza mare, latenţa mică, eficienţa energetică şi conexiunea wireless pentru trafic de mare densitate - şi nu vor să se conecteze la o reţea publică 5G", mai spune compania.
Studiul Deloitte estimează şi că, până la sfârşitul anului 2020, vânzările roboţilor pentru companii vor ajunge la aproape un milion de unităţi, dintre care peste 50% vor fi utilizaţi pentru a oferi asistenţă angajaţilor în derularea unor activităţi, în special pentru cele care nu ţin de procesul de fabricaţie, iar restul vor fi roboţi industriali, cu braţe mecanice, folosiţi în industriile grele. De asemenea, studiul estimează că vânzările de roboţi industriali vor înregistra o creştere de 10% a numărului de unităţi în 2020. În prezent, piaţa de roboţi industriali este dominată de China, unde în 2018 s-au vândut 154.000 de unităţi (36% din cererea globală), ţară urmată de Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud.
Cu toate acestea, după numărul de unităţi vândute, piaţa roboţilor este în continuare dominată de segmentul dedicat consumatorilor, care include roboţi proiectaţi pentru sarcini precum aspirarea prafului, tunderea gazonului, curăţarea ferestrelor, precum şi roboţi de divertisment, în principal jucării fabricate în Asia. Din cele aproape 22 de milioane de roboţi vânduţi la nivel mondial în 2019, 97% au fost dedicaţi consumatorilor şi doar 3% companiilor.
„România urmează tendinţele globale, iar folosirea soluţiilor tehnologice este un subiect evidenţiat deseori atât în sectorul privat, cât şi în cel public. Ţara noastră ar putea fi printre primele care vor folosi smartphone-uri cu cipuri AI încorporate, având în vedere creşterea pieţei locale de dispozitive mobile premium. Cu toate acestea, rămâne de văzut în ce măsură tendinţele globale în tehnologie vor fi afectate de coronavirus, ale cărui efecte variază de la anularea evenimentelor importante de specialitate, cum ar fi Mobile World Congress din Barcelona, până la încetinirea producţiei în China, ţară care rămâne un furnizor important pentru piaţa mondială de tehnologie”, spune Andrei Ionescu, Partener Coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicușor Dan și uluitorul său program: omul acesta chiar nu muncește! Primarul General și candidatul la Președinție e unul dintre cei mai relaxați bugetari
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe