Preţul ChatGPT Plus s-ar putea dubla în următorii cinci ani

Abonamentul ChatGPT Plus ar putea ajunge la 44 de dolari pe lună până în 2029, conform documentelor interne de la OpenAI.

Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Preţul ChatGPT Plus s-ar putea dubla în următorii cinci ani

Preţul ChatGPT Plus s-ar putea dubla în următorii cinci ani

Abonamentul ChatGPT Plus, vândut în prezent pentru suma de 20 de dolari pe lună, ar putea suferi o creştere semnificativă a preţului în următorii cinci ani, cu şanse să ajungă la 44 de dolari pe lună până în 2029, potrivit The New York Times, citat de TechRadar.

Prima creştere este preconizată pentru sfârşitul anului 2024, când preţul va urca cu 2 dolari, ajungând la 22 de dolari pe lună. Conform surselor, OpenAI intenţionează să majoreze „agresiv” costurile abonamentului, iar până în 2029, utilizatorii ChatGPT Plus ar putea plăti dublul sumei actuale.

OpenAI, care are în prezent aproximativ 10 milioane de abonaţi la ChatGPT Plus, se confruntă cu costuri operaţionale foarte mari. Documentele citate de New York Times sugerează că OpenAI ar putea pierde până la 5 miliarde de dolari în 2024, în ciuda unei creşteri a veniturilor la 300 de milioane de dolari pe lună.

Compania se află, de asemenea, în plin proces de strângere a aproximativ 7 miliarde de dolari în finanţări externe, ceea ce ar putea evalua OpenAI la 150 de miliarde de dolari, similar cu corporaţii precum Goldman Sachs sau Uber. Totuşi, în ciuda creşterii veniturilor, OpenAI rămâne în deficit financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici