- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (28.06.2021, 14:18)
Prima licitaţie de artă românească în format NFT şi plata în criptomonedă
A10 by Artmark organizează prima licitaţie care include artă digitală realizată de artişti contemporani români, în format NFT, şi acceptă ca plata pentru lucrările de artă să fie efectuată şi în criptomonedă, anunţă un comunicat.
Urmărește
843 afișări
Prima licitaţie de artă românească în format NFT şi plata în criptomonedă
Astfel, A10 by Artmark devine prima Casă de Licitaţie din Europa de Est care organizează o licitaţie de artă ce include o secţiune dedicată artei digitale în format NFT, după ce piaţa internaţională de artă de profil a erupt acum câteva luni, când Christie’s a adjudecat în martie 2021 un lot de artă digitală în format NFT al unui tânăr artist digital cu peste 60 de milioane de dolari.
Precedentul a fost urmat şi de alte case, precum Sotheby’s ori Phillips, care au organizat în lunile următoare licitaţii ori secţiuni dedicate tinerilor artişti digitali, dintre care mulţi provin din Estul Europei.
Evenimentul dedicat artei digitale va avea loc marţi, 6 iulie, ora 19:00, în format online pe platforma Artmark Live (dar şi în sala de licitaţie de la Palatul Cesianu-Racoviţă). Casa de Licitaţii A10 by Artmark acceptă plata loturilor de artă digitală şi în criptomonedă – specific în Etherum, cea mai populară monedă electronică folosită în piaţa internaţională de artă digitală, dar şi în Bitcoin, cea mai capitalizată monedă electronică la acest moment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Conform regulilor speciale de licitaţie pentru secţiunea de artă digitală, Casa de Licitaţii acceptă, mandatată de artistul digital, plata în criptomonedă, însă aceasta este transformată ulterior, la data încasării, în monedă clasică, încasarea fiind înregistrată în monedă clasică (iar artistul digital fiind plătit mai departe tot în monedă clasică).
Arta digitală, fără debuşeu prealabil în piaţa românească de artă contemporană, alcătuieşte 10 loturi în licitaţia din 6 iulie, realizate de cei mai cunoscuţi tineri artişti specializaţi în tehnici digitale. Raportat la momentul de debut de piaţă, preţul de pornire al fiecăruia din cele 10 loturi este de doar 100 de euro, chiar dacă aceiaşi artişti, precum Eurosadboy sau Victor Fota, se vând deja la sume semnificative pe piaţa internaţională emergentă de artă digitală.
O altă premieră în cadrul evenimentului de marţi, 6 iulie, este primul lot de artă digitală bisericească, criptat în NFT, realizat de pictorul Daniel Codrescu, iconograful Catedralei Naţionale.
Un alt lot al secţiunii de artă digitală în format NFT este “Dragoste” – un lot compozit, realizat de celebrul creator ale tricourilor purtând acest simplu îndemn, artistul sibian Dan Raul Pintea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe