Radu Oprea anunţă noi discuţii despre proiectul Drona Românească

  • Ministrul economiei, Radu Oprea, anunţă noi discuţii despre proiectul Drona Românească.
  • „Împreună cu Bogdan Ivan, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, am mai zidit o cărămidă la proiectul menţionat”, a transmis luni, Radu Oprea.
Urmărește
1993 afișări
Imaginea articolului Radu Oprea anunţă noi discuţii despre proiectul Drona Românească

Sursă imagine: Facebook, Radu Oprea

Cei doi miniştri au vizitat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli.

„Am vizitat astăzi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli - INCAS- pentru a discuta cum putem lansa tema de cercetare pentru acest proiect. Începând cu joi, grupul de experţi va începe lucrul pentru definirea temei/temelor de cercetare/dezvoltare a dronelor”, a comunicat ministrul Radu Oprea.

El a dezvăluit faptul că specialiştii români au realizat deja mai multe proiecte privind sistemele de dronă.

„Există creativitate în cadrul institutelor de cercetare, INCAS având deja dezvoltate proiecte pentru sisteme de drone. Am văzut studii, prototipuri, echipamente şi sisteme funcţionale care îmi dau siguranţa că împreună cu companiile din industria de apărare cu capital privat şi de stat, cu companii care inovează permanent în domeniul softurilor, al inteligentei artificiale, microelectronicii sau optoelectronicii proiectul pentru industrializarea dronelor româneşti poate deveni realitate”, a anunţat Oprea.

Ministerul economiei colaborează cu echipa INCAS şi pentru realizarea proiectului de modernizare a avionului IAR 99 SM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici