Reguli stricte pentru giganţii AI: Un proiect de lege vrea să reglementeze inteligenţa artificială

  • Un proiect de lege din California, SUA, vine în sprijinul reglementării modului în care inteligenţa artificială este dezvoltată şi implementată, relatează Reuters.
  • Proiectul a trecut deja de Senatul statului american.
Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului Reguli stricte pentru giganţii AI: Un proiect de lege vrea să reglementeze inteligenţa artificială

Reguli stricte pentru giganţii AI: Un proiect de lege vrea să reglementeze inteligenţa artificială

Legislatorii din statul american California urmează să voteze un proiect de lege care ar trebui să reglementeze, în linii mari, modul în care este dezvoltată şi implementată inteligenţa artificială.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că mai mulţi giganţi din tehnologie şi-au exprimat dezacordul faţă de proiectul de lege, cunoscut sub numele de SB 1047.

Iniţiat de senatorul american democrat Scott Wiener, proiectul de lege ar urma să impună testarea siguranţei pentru cele mai cunoscute şi avansate modele de inteligenţă artificială.

Dezvoltatorii de software AI ar trebui, de asemenea, să dispună de metode concrete de dezactivare a modelelor de inteligenţă artificială, în cazul în care ceva nu decurge conform planului.

Eventuala lege ar da, de asemenea, procurorului general puterea de a acţiona în judecată dezvoltatorii care nu se conformează, în special în cazul unei ameninţări, cum ar fi preluarea AI a sistemelor guvernamentale.

Acelaşi proiect îi obligă pe dezvoltatori să angajeze terţi pentru ca aceştia să poată evalua practicile de siguranţă ale sistemelor bazate pe inteligenţă artificială.

Proiectul a trecut deja de Senatul statului California cu 32-1 voturi.

Totuşi, un grup restrâns de democraţi din California se opune proiectului, printre aceştia numărându-se şi Nancy Pelosi, care este de părere că proiectul „ar putea face mai mult rău decât bine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici