Şcolile din Marea Britanie sunt îndemnate să introducă inteligenţa artificială în curriculumul şcolar, începând cu vârsta de 11 ani

  • Societatea britanică de informatică - British Computer Society (BCS), Institutul desemnat pentru IT, solicită ca utilizarea instrumentelor de inteligenţă artificială, precum ChatGPT, să fie o abilitate fundamentală în educaţia tinerilor britanici, pentru a-i pregăti pentru schimbările din piaţa muncii.
  • Propunerea include introducerea unei calificări de literaţie digitală, cu un accent special pe înţelegerea şi aplicarea practică a inteligenţei artificiale, alături de necesitatea ca profesorii şi directorii de şcoli să dobândească cunoştinţe solide despre acest domeniu în cursurile lor de pregătire.
Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Marea Britanie sunt îndemnate să introducă inteligenţa artificială în curriculumul şcolar, începând cu vârsta de 11 ani

Şcolile din Marea Britanie sunt îndemnate să introducă inteligenţa artificială în curriculumul şcolar, începând cu vârsta de 11 ani

Şcolile sunt îndemnate să îi înveţe pe copii să utilizeze inteligenţa artificială (AI) începând cu vârsta de 11 ani, pe măsură ce tehnologia ameninţă să schimbe piaţa muncii. Organizaţia BCS, Institutul desemnat pentru IT, a recomandat şcolilor să îi înveţe pe copii să lucreze cu instrumente precum ChatGPT, şi să nu aştepte până când elevii ajung să studieze informatica la nivelul de GCSE - Certificatul general pentru învăţământul secundar. Corpul profesional pentru informatică doreşte introducerea unei calificări de alfabetizare digitală, cu un accent deosebit pe inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale practice, informează Sky News.

În plus, înţelegerea inteligenţei artificiale ar trebui să devină o parte cheie a pregătirii profesorilor şi a calificărilor directorilor de şcoli. Julia Adamson MBE, director de educaţie la institut, a declarat: „Tinerii au nevoie de competenţe digitale moderne, cum ar fi înţelegerea modului în care roboţii de conversaţie AI îi pot ajuta în viaţa şi cariera lor. Dar acestea nu sunt acoperite în cadrul actualului GCSE, care este foarte teoretic. Opţiunile de alfabetizare digitală disponibile trebuie schimbate imediat, astfel încât adolescenţii din Marea Britanie să nu fie lăsaţi în urmă”.

Cercetări ale companiei de educaţie Pearson sugerează că, în timp ce inteligenţa artificială va afecta toate domeniile economiei, locurile de muncă de birou şi cele administrative vor fi printre cele mai afectate. Activităţile repetitive, precum programarea întâlnirilor sau preluarea şi direcţionarea apelurilor, ar putea fi uşor realizate de către AI, au menţionat membri companiei.

Adamson a declarat că în curând „totul, de la marketing la drept, va necesita o cunoaştere destul de solidă a inteligenţei artificiale generative” şi şcolile trebuie să ţină pasul. La începutul acestui an, directorii de şcoli au avertizat că sistemele lingvistice de mari dimensiuni, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, se dezvoltă ”prea repede”, iar îndrumările privind modul în care clasele ar trebui să se adapteze nu ţin pasul. Aceste modele sunt antrenate pe cantităţi uriaşe de date pentru a înţelege şi răspunde la solicitări. Acestea au generat orice, de la eseuri convingătoare la discursuri, iar unele şcoli şi universităţi din alte ţări le-au interzis deja.

Departamentul pentru Educaţie a recunoscut nevoia ca elevii să fie învăţaţi cum să utilizeze AI „în mod sigur şi adecvat” într-un document de politică actualizat luna trecută. Prim-ministrul Rishi Sunak nu a ascuns entuziasmul său pentru potenţialul AI, propunând că aceasta ar putea oferi „învăţare personalizată” la şcoală şi ar putea „reduce sarcinile profesorilor” asistând la planificarea lecţiilor şi corectarea acestora. Potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru BCS, aproape trei sferturi dintre părinţi susţin o calificare mai largă în domeniul IT, pentru a completa actualul GCSE în informatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici