Se împlinesc doi ani de când sonda spaţială chineză a transmis primele imagini cu partea întunecată a Lunii

  • Primele imagini cu partea întunecată a Lunii au fost transmise pe 3 ianuarie 2019
  • China a fost prima ţară care a realizat cu succes această misiune
  • Sonda spaţială chineză a aselenizat pe craterul denumit Von Kármán
Urmărește
2199 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc doi ani de când sonda spaţială chineză a transmis primele imagini cu partea întunecată a Lunii

În urmă cu fix un an, China a reuşit să le ia faţa americanilor şi ruşilor, după ce ei au reuşit prima aselenizare pe suprafaţa nevăzută a lunii. O sondă spaţială a transmis primele imagini.

Evenimentul istoric a deschis un capitol nou în explorarea singurului satelit natural al Pământului. Totodată, aduce în prim plan ambiţia Chinei de a concura cu Statele Unite şi Rusia. Pe suprafaţa întunecată, însăşi Luna blochează orice semnal radio şi comunicarea cu restul omenirii este imposibilă.

Li Chunlai, directorul Observatorului Astronomic Naţional al Chinei: Locul de aterizare a sondei Chang'e 4 este în mijlocul unor cratere mici. Echivalentul unei altitudini de 5.935 de metri. Diametrul fiecărui crater este de aproape 20 de metri. Îţi taie respiraţia.

Anul acesta, Marea Britanie se pregăteşte şi ea de aselenizare. Compania Spacebit va trimite pe Lună robotul Asagumo, alimentat cu energie solară şi cu o greutate de 1.3 kg. Picioarele acestuia se aseamănă cu cele ale unui păianjen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici