- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (03.03.2022, 23:10)
- Adrian Seceleanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serviciul de internet prin satelit lansat de Elon Musk a fost autorizat în România
Starlink, serviciul de internet prin satelit lansat de o companie deţinută de antreprenorul american Elon Musk, a fost autorizat din România, conform lui Sabin Sărmaş, deputat PNL şi preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor.
Urmărește
5109 afișări
Sursa foto: Profimedia
“Starlink, renumitul serviciu de internet prin satelit a lui Elon Musk, a fost autorizat şi în România. Ce înseamnă asta pentru noi, românii? Că suntem cu un pas mai aproape să avem acces la internet în orice colţ al ţării, oricât de izolat ar fi el, pentru că pe lângă internetul de mare viteză prin fibră optică, vom avea pe scară largă şi internet prin satelit”, a scris Sărmaş pe reţeaua socială de business LinkedIN, conform ZF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), compania lui Musk a primit autorizarea în data de 2 martie. Compania nu vinde încă abonamente pentru clienţi din România, conform datelor de pe pagina web.
“Însuşi Elon Musk a arătat lumii întregi cum conexiunea la internet oferă siguranţa unei naţiuni, ajutându-i pe ucrainieni, prin activarea reţelei de sateliţi Starlink, să compenseze întreruperile internetului cauzate de atacurilor cibernetice ale ruşilor şi distrugerea infrastructurii de comunicaţii. Impactul acţiunii sale a fost major atât la nivel politic, cât şi social. Faptul că Musk a solicitat deja Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor să aloce spectrul necesar pentru încă 30.000 de sateliţi Starlink în anii următori, este o dovadă în plus că urmează să asistăm la o revoluţie în domeniul telecomunicaţiilor. Sigur, se aşteaptă ca ITU să stabilească şi reguli mai stricte pentru astfel de proiecte de constelaţii satelitare, dar asta înseamnă că vom avea reglementări tot mai clare pentru acest domeniu. Chiar dacă România se află în topul ţărilor cu cel mai rapid internet din lume, ideea din spatele constelaţiei de sateliţi a lui Musk este să ofere internet de mare viteză în special în zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiţionali. Şcolile sau instituţiile publice din cătunele izolate, comunităţile mici din zonele rurale în care infrastructura clasică nu este încă prezentă, refugiile sau cabanele din vârf de munte - sunt doar câteva exemple care vor avea acces la internet după ce Starlink va începe furnizarea de servicii şi în România”, scrie Sărmaş.
Pe piaţa locală există deja de mulţi ani furnizori de servicii de internet prin satelit, precum Media Sat sau skyDSL. Vitezele de descărcare a datelor sunt de aproximativ 12 - 16 Mbps iar abonamentele au preţuri pornind de la aproximativ 16 euro pe lună. De notat însă că dată fiind tehnologia costisitoare, abonamentele vin cu limite de trafic, care pornesc de la aproximativ 10-15 Gbps pe lună.
Starlink promite, pe de altă parte, cu o nouă generaţie de antene / echipamente viteze mai mari de 150 - 500 Mbps pentru descărcarea de date. Conform datelor disponibile la finele anului trecut viteza medie a serviciilor de net ale Starlink era de aproape 90 Mbps, conform datelor Ookla.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe