Sfaturi după criza din IT care a creat haos în întreaga lume

Sfaturi după criza din IT care a creat haos în întreaga lume: suflaţi şi-n iaurt când actualizaţi aplicaţiile pe PC-urile care vă ţin afacerea în picioare.

Urmărește
2005 afișări
Imaginea articolului Sfaturi după criza din IT care a creat haos în întreaga lume

Sfaturi după criza din IT care a creat haos în întreaga lume

Companiile sau instituţiile din sectorul public trebuie să înveţe de pe urma crizei mondiale provocate de un update defect de software, care a scos din uz aproape 9 milioane de PC-uri cu Windows, că noile versiuni de aplicaţii trebuie să fie instalate treptat şi niciodată începând cu computerele pe care rulează aplicaţii critice pentru funcţionarea businessului sau serviciului public.

„Nu instalez actualizările în toată organizaţia, nu le lansez pe echipamente în mod automat. Aleg un subset din toată organizaţia unde fac prima dată update, aştept 24 de ore sau 72 de ore, depinde cum e procedura internă şi abia după aceea încep să continui procesul de actualizare în toată reţeaua“, a spus Andrei Avădănei, CEO al companiei locale de cybersecurity Bit Sentinel, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Acesta e un exemplu concret de cum ar trebui procedat, mai ales când vine vorba de aeroporturi, mai ales când vine vorba de sisteme industriale ş.a.m.d. Şi aici nu s-a procedat aşa. E evident că acele organizaţii nu au ţinut cont de aceste recomandări.“

Responsabilii din companii trebuie să se asigure că regulile chiar sunt respectate, a mai spus Avădănei. „E nevoie de o respectare mai strictă a protocolului de update la nivelul organizaţiilor şi un control mai bun în cadrul companiilor asupra acelor update-uri, să nu se facă automat de către furnizor. O organizaţie matură, inclusiv cele care au sisteme expuse la informaţii şi servicii critice sau esenţiale pentru cetăţeni sau autorităţi, aplică procese destul de serioase atunci când vine vorba de update-uri.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici