Simţuri în realitatea virtuală. O echipă de la Universitatea Cornell a dezvoltat un senzor tactil

  • Realitatea virtuală se reduce în prezent la ceea ce vedem.
  • O echipă de la Universitatea Cornell a dezvoltat un senzor tactil.
  • Aplicaţiile merg de la medicina sportivă şi fizioterapie până la robotică.
Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului Simţuri în realitatea virtuală. O echipă de la Universitatea Cornell a dezvoltat un senzor tactil

Până acum, realitatea virtuală era mai mult virtuală decât realitate. Dar lucrurile se schimbă odată cu senzorul tactil dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cornell.

Senzorul elastic se aplică pe mână şi trimite semnale prin fibră optică spre un emiţător Bluetooth iar rezultatul este interpretat de un computer. Aşa că, pe viitor, vei putea simţi contactul cu diverse obiecte în realitatea virtuală şi vei putea detecta şi temperaturile obiectelor.

Hedan Bai, conducătorul proiectului, doctorand în inginerie mecanică şi aerospaţială, îţi explică cum funcţionează senzorul şi ce aplicaţii poate avea

”Ideea arată că senzorul poate detecta şi forţa şi flexarea detectată simultan în multiple locuri şi, sperăm noi, în timp real. Aşa că putem dezvolta dispozitive purtabile pentru medicina sportivă şi fizioterapie în realitatea virtuală şi realitatea augmentată, pe care le vom lansa în următorii ani,” spune Hedan Bai, conducătorul proiectului. 

Tehnologia e deocamdată la început, dar pe viitor va putea folosită şi la roboţi, pentru îmbunătăţirea interacţiunii cu mediul şi în special pentru manevrarea obiectelor delicate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici