Până acum, realitatea virtuală era mai mult virtuală decât realitate. Dar lucrurile se schimbă odată cu senzorul tactil dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cornell.
Senzorul elastic se aplică pe mână şi trimite semnale prin fibră optică spre un emiţător Bluetooth iar rezultatul este interpretat de un computer. Aşa că, pe viitor, vei putea simţi contactul cu diverse obiecte în realitatea virtuală şi vei putea detecta şi temperaturile obiectelor.
Hedan Bai, conducătorul proiectului, doctorand în inginerie mecanică şi aerospaţială, îţi explică cum funcţionează senzorul şi ce aplicaţii poate avea
”Ideea arată că senzorul poate detecta şi forţa şi flexarea detectată simultan în multiple locuri şi, sperăm noi, în timp real. Aşa că putem dezvolta dispozitive purtabile pentru medicina sportivă şi fizioterapie în realitatea virtuală şi realitatea augmentată, pe care le vom lansa în următorii ani,” spune Hedan Bai, conducătorul proiectului.
Tehnologia e deocamdată la început, dar pe viitor va putea folosită şi la roboţi, pentru îmbunătăţirea interacţiunii cu mediul şi în special pentru manevrarea obiectelor delicate.