- Home
- Tehnologie
- (14.11.2020, 14:21)
- Catalin Rosioru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simţuri în realitatea virtuală. O echipă de la Universitatea Cornell a dezvoltat un senzor tactil
- Realitatea virtuală se reduce în prezent la ceea ce vedem.
- O echipă de la Universitatea Cornell a dezvoltat un senzor tactil.
- Aplicaţiile merg de la medicina sportivă şi fizioterapie până la robotică.
Urmărește
103 afișări
Până acum, realitatea virtuală era mai mult virtuală decât realitate. Dar lucrurile se schimbă odată cu senzorul tactil dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cornell.
Senzorul elastic se aplică pe mână şi trimite semnale prin fibră optică spre un emiţător Bluetooth iar rezultatul este interpretat de un computer. Aşa că, pe viitor, vei putea simţi contactul cu diverse obiecte în realitatea virtuală şi vei putea detecta şi temperaturile obiectelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, are componente de producţie occidentală
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Hedan Bai, conducătorul proiectului, doctorand în inginerie mecanică şi aerospaţială, îţi explică cum funcţionează senzorul şi ce aplicaţii poate avea
”Ideea arată că senzorul poate detecta şi forţa şi flexarea detectată simultan în multiple locuri şi, sperăm noi, în timp real. Aşa că putem dezvolta dispozitive purtabile pentru medicina sportivă şi fizioterapie în realitatea virtuală şi realitatea augmentată, pe care le vom lansa în următorii ani,” spune Hedan Bai, conducătorul proiectului.
Tehnologia e deocamdată la început, dar pe viitor va putea folosită şi la roboţi, pentru îmbunătăţirea interacţiunii cu mediul şi în special pentru manevrarea obiectelor delicate.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe