Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înşelătorii cu criptomonede

LEGO a eliminat un banner neautorizat care promova o criptomonedă falsă pe site-ul său, scrie publicaţia Engadget.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înşelătorii cu criptomonede

Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înşelătorii cu criptomonede

Vizitatorii site-ului LEGO au fost întâmpinaţi de un banner care promova un aşa-zis „Lego coin”, care promitea „recompense secrete” pentru cumpărători.

Totuşi, LEGO nu a lansat nicio criptomonedă oficială.

Potrivit The Brick Fan, butonul de cumpărare redirecţiona utilizatorii către un site extern de criptomonede care vindea „LEGO Tokens” pe baza Ethereum, indicând o posibilă deturnare a site-ului de către actori rău-intenţionaţi.

LEGO a reacţionat rapid şi a înlăturat bannerul neautorizat, restabilind în schimb promoţia pentru colaborarea cu Fortnite. Compania a declarat că niciun cont de utilizator nu a fost compromis şi că a identificat cauza problemei, luând măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor. Totuşi, LEGO nu a oferit detalii suplimentare despre cauză sau măsurile luate.

„Pe 5 octombrie 2024 (n.r. - sâmbătă), un banner neautorizat a apărut pe scurt pe LEGO.com. Acesta a fost îndepărtat rapid, iar problema a fost rezolvată. Conturile utilizatorilor nu au fost compromise, iar clienţii pot continua să facă cumpărături în siguranţă”, au declarat reprezentanţii LEGO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici