- Home
- Tehnologie
- (26.04.2022, 15:01)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţia armelor nucleare: SUA au mai puţine decât Rusia. Care sunt cifrele oficiale cheltuite pentru înarmare
Tratatul ONU de neproliferare nucleară, care a intrat în vigoare în 1970, prevede dezarmarea ţărilor nucleare şi renunţarea la dezvoltarea armelor atomice pentru altele.
Urmărește
2087 afișări
Situaţia armelor nucleare: SUA are puţine decât Rusia. Care sunt cifrele oficiale cheltuite pentru înarmare
SUA, URSS şi Marea Britanie au semnat imediat documentul. În 1985, Coreea de Nord (care s-a retras în 2003) şi, în 1992, Franţa şi China. Singurele ţări din lume care nu s-au alăturat niciodată sunt Israel, India şi Pakistan. La 8 aprilie 2010, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi cel al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, au semnat New Start, încă în vigoare, care prevede maximum 1.550 de bombe şi focoase nucleare de ambele părţi. Dar care este situaţia reală a arsenalelor atomice astăzi?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Rusia, cu 6.370 de arme nucleare (inclusiv rachete şi bombe), deţine recordul mondial periculos. Moscova a cheltuit 8,5 miliarde de dolari în 2019, cu jumătate de miliard mai mult decât în 2018. Estimările sunt de la ICAN, institutul din Geneva care gestionează campania internaţională împotriva armelor nucleare şi care a primit în 2017 Premiul Nobel pentru Pace. SUA au mai puţine: 5.800 conform recensământului ICAN şi 3.750 conform NNSA, Administraţia Naţională de Securitate Nucleară.
Aproximativ o sută dintre acestea se află în cinci ţări europene NATO: în principal în Germania, dar şi în Italia în cele două baze aeriene Aviano şi Ghedi (estimarea este de 40 B61). Tot în cazul Statelor Unite, cifra prevăzută pentru tratarea armelor nucleare a crescut în 2019 faţă de 2018 cu până la 5,8 miliarde de dolari, pentru o cheltuială totală de 35,4 miliarde.
De asemenea, India a crescut cheltuielile cu 200 de milioane de dolari (total 2,3 miliarde), Franţa cu 400 (atingând astfel 4,8 miliarde) şi China cu 400 de milioane (total 10,4 miliarde).
Pe parcursul anului 2019, cu mult înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, clubul statelor cu arme nucleare a alocat cu 7,1 miliarde mai mult decât în 2018, ducând cheltuielile totale la 72,9 miliarde.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe