Snapchat lansează o funcţie de siguranţă pentru a le oferi părinţilor acces limitat la conturile copiilor

  • Snapchat lansează o nouă funcţie care le va oferi părinţilor un anumit acces la activităţile copiilor lor pe platformă.
  • Părinţii nu vor putea citi conversaţiile pe care le au copiii lor, dar vor putea vedea cine sunt prietenii lor şi când au vorbit ultima dată între ei.
Urmărește
286 afișări
Imaginea articolului Snapchat lansează o funcţie de siguranţă pentru a le oferi părinţilor acces limitat la conturile copiilor

Snapchat lansează o funcţie de siguranţă pentru a le oferi părinţilor acces limitat la conturile copiilor

Este nevoie ca fiecare copil să accepte să se conecteze cu un cont aparţinând unei persoane de peste 25 de ani, dar instrumentul Family Centre le va arăta părinţilor lista de prieteni a copiilor lor şi când au vorbit ultima dată cu fiecare prieten în ultima săptămână.
 
Instrumentul nu va dezvălui conversaţiile efective, a explicat şefa Snapchat pentru siguranţa platformei globale, Jacqueline Beauchere, care a declarat pentru Sky News că scopul este mai degrabă "o perspectivă" decât "supravegherea".
 
Ideea este de a reflecta "modul în care părinţii se angajează cu adolescenţii lor în lumea reală, unde părinţii ştiu de obicei cu cine sunt prieteni adolescenţii lor şi când ies împreună, dar nu trag cu urechea la conversaţiile lor private".
 
Family Centre are ca scop declanşarea unor conversaţii semnificative şi constructive între părinţi şi adolescenţi despre siguranţa online", a adăugat dna Beauchere. „Sperăm că aceste caracteristici le dau putere atât părinţilor, cât şi adolescenţilor, oferindu-le părinţilor acele informaţii critice despre persoanele cu care adolescenţii lor se conectează pe Snapchat şi, în acelaşi timp, protejând nevoile adolescenţilor de intimitate şi independenţa lor în creştere”.
 
Compania a declarat că produsul a fost fundamentat de un studiu pe care l-a realizat cu peste 9.000 de adolescenţi de pe mai multe platforme, care a constatat că părinţii şi adolescenţii care au avut o conversaţie regulată despre activităţile online ale copilului au fost mai predispuşi să fie încrezători şi să împărtăşească informaţii atunci când au întâlnit riscuri online.
 
Această iniţiativă este lansată în contextul în care Marea Britanie continuă să elaboreze proiectul de lege privind siguranţa online, o lege controversată care are ca scop protejarea copiilor online prin obligarea firmelor de social media să abordeze conţinutul dăunător chiar dacă acesta nu este ilegal.
 
Există numeroase exemple extreme de conţinut ilegal care cauzează prejudicii şi pe Snapchat, printre care se numără pregătirea Seminei Halliwell, o fată de 12 ani care s-a sinucis, intimidarea victimelor violurilor şi ale traficului sexual din Hull şi cazul Gemma Watts, o femeie de 21 de ani care s-a dat drept adolescent pe Snapchat şi Instagram pentru a se întâlni cu fete tinere şi a le agresa sexual.
 
În toate aceste cazuri, nu s-au solicitat probe potenţiale de la Snapchat din cauza uneia dintre caracteristicile cheie ale platformei, dispariţia mesajelor, ceea ce a însemnat că Snaps sau Chats în care au fost prezentate manipulările sau ameninţările nu au putut fi recuperate de către companie.
 
Snapchat are capacitatea de a păstra aceste mesaje, dar nu face acest lucru decât dacă primeşte un raport de la un utilizator care semnalează comunicarea ca justificând o investigaţie.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici