Spotify va avea cărţi audio direct în aplicaţie. Compania a semnat cu cele mai mari edituri din lume într-o încercare de a ataca poziţia dominantă a Audible - Amazon

Spotify a încheiat acorduri cu cele mai mari edituri din lume într-o mişcare prin care aplicaţia încearcă să elimine poziţia dominantă la nivel global a Amazon pe piaţa cărţilor.

Urmărește
708 afișări
Imaginea articolului Spotify va avea cărţi audio direct în aplicaţie. Compania a semnat cu cele mai mari edituri din lume într-o încercare de a ataca poziţia dominantă a Audible - Amazon

Spotify va avea cărţi audio direct în aplicaţie. Compania a semnat cu cele mai mari edituri din lume într-o încercare de a ataca poziţia dominantă a Audible - Amazon

Abonaţii plătitori ai Spotify din Marea Britanie şi Australia vor putea asculta 15 ore pe lună de cărţi audio fără costuri suplimentare începând de marţi seara, potrivit companiei. După aceea, abonaţii pot plăti 11 dolari - o sumă egală cu abonamentul lunar actual - pentru încă 10 ore de ascultare. Spotify intenţionează să lanseze programul şi în alte zone în această iarnă, relatează FT.

Abonaţii vor putea alege din peste 150.000 de titluri, care, potrivit estimărilor Spotify, vor include mai mult de 70% din lista "The New York Times best-sellers".

Această mişcare face parte din demersul Spotify de a deveni casa tuturor lucrurilor audio: muzică, podcast-uri şi cărţi. În ciuda popularităţii sale - cu peste o jumătate de miliard de utilizatori din întreaga lume - Spotify s-a luptat mult timp pentru a obţine un profit consistent.

Intrarea în domeniul cărţilor audio reprezintă o provocare directă pentru Amazon, care domină această categorie prin serviciul Audible. În Români, Audible costă 38 de lei pe lună ( 8 dolari) pentru un credit de carte.

Cărţile audio sunt o afacere relativ mică, dar în creştere, şi tind să fie mai populare în rândul tinerilor. Compania de consultanţă media Omdia a estimat că audiobook-urile au generat venituri de aproximativ 4,8 miliarde de dolari la nivel global în 2021, preconizând că acestea vor creşte la peste 9 miliarde de dolari până în 2026. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici