Steve Wozniak şi Elon Musk avertizează: "ChatGPT este un mare pericol pentru oameni". Bill Gates:"este cea mai importantă inovaţie"

  • Avertismentul lui Steve Wozniak: Indiferent cât de „util” este ChatGPT, poate „face greşeli oribile”
  • Elon Musk, care a co-fondat firma ChatGPT, avertizează că inteligenţa artificială este „unul dintre cele mai mari riscuri” pentru civilizaţie
  • Bill Gates consideră că inteligenţa artificială precum ChatGPT este „cea mai importantă” inovaţie în acest moment
Urmărește
43421 afișări
Imaginea articolului Steve Wozniak şi Elon Musk avertizează: "ChatGPT este un mare pericol pentru oameni". Bill Gates:"este cea mai importantă inovaţie"

Steve Wozniak - inteligenţa artificială poate face greşeli oribile 

Miercuri, 15 februarie, Steve Wozniak, co-fondatorul Apple a făcut o apariţie improvizată la „Squawk Box” de la CNBC pentru a vorbi despre chatbot-ul din ce în ce mai popular al inteligenţei artificiale.

El consideră ChatGPT „destul de impresionant” şi „util pentru oameni”, în ciuda aversiunii sale obişnuite faţă de tehnologia care pretinde că imită creierul uman din viaţa reală.

„Problema este că face lucruri bune pentru noi, dar poate face greşeli oribile dacă nu ştie ce este umanitatea”, a spus el.

Wozniak adaugă că inteligenţa artificială nu poate înlocui în prezent şoferii umani, transmite CNBC

Bill Gates: Inteligenţa artificială va progresa semnificativ în următorii doi ani 

Microsoft a anunţat săptămâna aceasta că motorul său de căutare Bing va fi alimentat parţial de tehnologia inteligenţei artificiale de la ChatGPT.

De asemenea, a anunţat recent Bard,  concurentul direct al lui ChatGPT.

Bill Gates, care a co-fondat Microsoft în 1975 şi a condus compania timp de peste două decenii, înainte de a demisiona din funcţia de CEO în 2000, spune: „Sunt părtinitor”, menţionând că a rămas doar un consultant pentru compania de aproximativ 2 trilioane de dolari.

Miliardarul afirmă că optimizările pe care inteligenţa artificială le poate oferi pentru citire şi scriere  vor avea un „impact uriaş”. 

„Înainte, inteligenţa artificială poate îmbunătăţi semnificativ rezultatele. Inteligenţa artificială se pricepea foarte bine la recunoaşterea vorbirii şi la recunoaşterea vizuală, dar în esenţă nu putea să citească”, a spus el.

Cu alte cuvinte, platformele tradiţionale de inteligenţă artificială nu puteau procesa limbajul pe care îl foloseau.

"Dar platformele mai noi, cum ar fi ChatGPT, sunt capabile să se antreneze, să se îmbunătăţească şi să citească şi să scrie după ce stochează noi cunoştinţe".

Bill Gates a subliniat o integrare ipotetică cu software-ul de colaborare Microsoft Teams, observând că inteligenţa artificială  ar putea urmări conversaţia pentru a produce informaţii relevante pe baza unei întâlniri.

„Progresul în următorii doi ani va fi semnificativ”, a prevestit Gates pentru CNBC

Elon Musk: Inteligenţa artificială este mai periculoasă decât rachetele nucleare 

„Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, a spus Elon Musk participanţilor la Summitul Guvernului Mondial din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Musk este chiar co-fondatorul OpenAI, firma americană care a dezvoltat popularul chatbot generativ AI ChatGPT. 

„Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, a spus Musk participanţilor la Summitul Guvernului Mondial din Dubai, Emiratele Arabe Unite, la scurt timp după ce a menţionat dezvoltarea ChatGPT.

 „Cred că trebuie să reglementăm securitatea în privinţa inteligenţei artificiale, sincer”, a spus Musk. „Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât maşinile, avioanele sau medicamentele”.

Reglementarea „poate încetini puţin inteligenţa artificială, dar cred că şi asta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Miliardarul a avertizat că inteligenţa artificială este „mult mai periculoasă” decât rachetele nucleare .

Musk a părăsit consiliul de administraţie al OpenAI în 2018 şi nu mai deţine niciun pachet de acţiuni în companie, transmite CNBC.

 

Compania lui Mark Zuckerberg dezvoltă un chatbot util pentru educaţie şi cercetare

Cu două săptămâni înainte de lansarea chatbot-ului ChatGPT în noiembrie, Meta, proprietarul platformelor Facebook, WhatsApp şi Instagram, a dezvăluit un chatbot propriu, numit Galactica,  conceput pentru cercetarea ştiinţifică. 

Va putea  scrie instantaneu articole, să rezolve probleme de matematică, să genereze coduri de programare şi să adnoteze imagini.

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici