Studiourile româneşti Amber şi Scorpius Games lansează PositronX, un shooter pentru nostalgici

  • Amber, cel mai mare studio de game development independent din România, lansează oficial jocul rogue-lite first-person shooter PositronX
  • Jocul este creat de Scorpius Games, studio local bucureştean cu care Amber a fuzionat în martie anul acesta.
Urmărește
123 afișări

Amber, cel mai mare studio de game development independent din România, lansează oficial jocul rogue-lite first-person shooter PositronX. Jocul este creat de Scorpius Games, studio local bucureştean cu care Amber a fuzionat în martie anul acesta. 

Jocul, care până acum s-a aflat în Early Acces, se va lansa oficial pe Steam pe 29 octombrie şi va putea fi achiziţionat la preţul de 19,99 euro, cu un discount de 10%.

PositronX pune accentul pe lupte strategice rapide, mecanici creative a timpului şi spaţiului, o grafică detaliată, în timp ce jucătorii îşi fac drum prin nivelurile mereu noi, generate algoritmic.

PositronX iese din perioada Early Acccess cu o mulţime de elemente noi: un nivel va fi adăugat la momentul lansării, completând cele trei nivelurile existente. Se vor alătura şi trei noi personaje: Quart, un asasin tăcut, dar mortal, Neutron – un specialist devastator şi Graviton – un maestru al timpului. Arsenalul pe care jucătorul îl are la dispoziţie creşte, de asemenea, cu două noi arme pe care le poate folosi împotriva adversarilor: Core gun şi Time gun. Toate noile elemente îi vor ghida jucătorului drumul până la întâlnirea cu boss-ul final – The Machina.

În PositronX, nivelurile sunt generate algoritmic dintr-o serie de hărţi predefinite pentru fiecare game play, iar moartea nu are cum să lipsească din scenariu. Acest lucru face ca jucătorii să experimenteze de fiecare dată o hartă nouă, fără a putea anticipa mediul înconjurător iar duşmanii vor fi tot timpul alţii. Totuşi, de fiecare dată când jucătorii vor cădea, aceştia vor reveni mai puternic în joc, cu o multitudine de implanturi şi arme la dispoziţie. Aceste implanturi oferă abilităţi care le vor permite jucătorilor să încline balanţa în favoarea lor, putând manipula timpul şi spaţiul, să convoace acoliţi care să-i ajute, să se micşoreze sau să creeze diversiuni, printre multe altele. Pe lângă faptul că pot naviga pe pereţi pentru a-şi depăşi adversarii, jucătorii pot şi încetini, opri sau pot derula timpul înapoi. De asemenea, pot sări deasupa inamicilor sau folosi telechineza pentru a opri gloanţele în aer înainte de a le arunca înapoi asupra adversarilor şi chiar se pot teleporta prin spaţii vaste.

Jucătorii pot alege între şapte personaje diferite cu abilităţi unice, care deţin deja o serie de arme, toate cu posibilitatea de a fi upgradate, pe măsură ce aceştia îşi croiesc drum prin fiecare nivel. Mecanica din PositronX şi estetica retro-industrială reprezintă combinaţia perfectă dintre gameplay-ul unor jocuri de succes ai anilor ’90, precum Quake 2 şi Descent, şi un design rogue-lite care invită la o experienţă combativă şi rejucabilă.

„Datorită feedback-ului valoros din partea jucătorilor, PositronX a folosit timpul din perioada de Early Access pentru a rafina experienţa din joc, devenind un first-person shooter de primă clasă”, a spus echipa Scorpius Games.

„Lansarea PositronX marchează primii paşi făcuţi de Amber în producţia de jocuri video pentru PC şi console. Dezvoltăm o echipă care va crea mai multe jocuri pentru aceste platforme în următorii ani”, a precizat Mihai Pohonţu, CEO Amber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
joc,
studiouri locale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici