- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (06.01.2025, 12:44)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. O categorie de jocuri video ar putea îmbunătăţi sănătatea mintală
- Multe jocuri video moderne se încadrează în categoria „open-world”, care le oferă jucătorilor lumi alternative vaste şi detaliate, gata de explorat.
- Un nou studiu arată că aceste „terenuri de joacă” digitale au beneficii pentru sănătatea mintală, potrivit Science Alert.
Urmărește
578 afișări
Studiu. O categorie de jocuri video ar putea îmbunătăţi sănătatea mintală
Cercetătorii de la Imperial College London şi de la Universitatea Graz din Austria au întrebat peste 600 de studenţi despre experienţele lor cu jocurile „open-world” şi despre modul în care acestea i-au făcut să se simtă.
Ei au descoperit că aceste jocuri video stimulează în mod semnificativ escapismul cognitiv (luarea de pauze de la stresul provocat de gândurile din viaţa reală), nivelurile de relaxare şi bunăstarea mentală generală.
„Open-world se referă la jocurile care oferă un mediu mare, liber explorabil, în care jucătorii se pot mişca şi pot interacţiona cu lumea virutală, cu restricţii minime”, scrie echipa de cercetători în studiu. „Ele oferă lumi mari şi detaliate de explorat. Mai exact, jocurile pot prezenta o lume expansivă plină de peisaje diverse, oraşe şi secrete ascunse”, adaugă aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
Rezultatele studiului arată că acest tip de jocuri ar putea fi un antidot pentru alte activităţi digitale, cum ar fi statul pe reţelele de socializare, care a fost asociat cu o înrăutăţire a sănătăţii mintale.
Pe baza unui total de 32 de interviuri şi 609 sondaje, participanţii la studiu au raportat sentimente de „pace interioară” crescută, precum şi posibilitatea de a „uita de grijile zilnice” şi de a se „deconecta” de la orice se întâmplă în jur.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali, victima noului virus chinezesc: „Nu am mai pățit niciodată”. Cum se simte patronul FCSB
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe