SUA, Marea Britanie şi UE vor semna primul tratat internaţional privind Inteligenţa Artificială

  • Primul tratat internaţional privind inteligenţa artificială va fi propus pentru semnare joi.
  • Acesta vizează protecţia drepturilor omului şi promovarea inovaţiei responsabile.
  • 57 de ţări, inclusiv SUA şi UE, participă la negocieri.
Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului SUA, Marea Britanie şi UE vor semna primul tratat internaţional privind Inteligenţa Artificială

SUA, Marea Britanie şi UE vor semna primul tratat internaţional privind Inteligenţa Artificială

Primul tratat internaţional de reglementare a inteligenţei artificiale va fi propus joi pentru semnare. La negocieri participă statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite şi Marea Britanie, a anunţat Consiliul Europei, potrivit Reuters.

Convenţia AI, întocmită de-a lungul mai multor ani şi adoptată în luna mai, se referă la riscurile pe care vin cu tehnologiile bazate pe inteligenţă artificială şi promovează, în acelaşi timp, inovaţia responsabilă. Documentul a fost negociat de 57 de ţări.

„Această convenţie reprezintă un pas major pentru a ne asigura că noile tehnologii pot fi folosite fără a eroda valori fundamentale, precum drepturile omului şi statul de drept”, a declarat Shabana Mahmood, ministrul justiţiei din Marea Britanie.

Consiliul Europei, fondat în 1949 şi separat de UE, are ca scop principal protejarea drepturilor omului. Organizaţia cuprinde 47 de state, inclusiv toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Ţările semnatare pot adopta sau menţine măsuri legislative şi administrative pentru a pune în aplicare prevederile tratatului.

Marea Britanie a anunţat că va colabora cu autorităţile de reglementare şi locale pentru a pune în practică noile cerinţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici