- Home
- Tehnologie
- (05.01.2020, 08:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Submarinele încep în sfârşit să renunţe la elice, la şapte decenii după avioane. Sistemul, familiar, cu care sunt înlocuite
Majoritatea submarinelor moderne sunt propulsate în continuare de elice, deşi în aviaţia militară acestea mai sunt folosite doar rar în cazul aeronavelor cu aripă fixă.
Urmărește
9992 afișări
Submarinele încep în sfârşit să renunţe la elice, la şapte decenii după avioane. Cu ce sunt înlocuite
Acum, la şapte decenii după ce majoritatea avioanelor de luptă au trecut la turboreactoare, submarinele renunţă şi ele la elice într-un ritm accelerat. Acestea sunt înlocuite cu aşa numitele propulsoare „pump-jet”, potrivit lui Jive Turkey, un expert în submarine, citat de publicaţia The Drive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Sistemele de acest fel absorb apa undeva în partea mai din faţă a navei şi o dau afară în spate sub forma unui jet puternic, pentru a împinge nava înainte. Astfel de sisteme, în miniatură, sunt cele de pe skijet-urile văzute la mare.
Propulsor pump-jet
Noile propulsoare le permit submarinelor să atingă viteze mai mari, să fie mai manevrabile şi să rămână silenţioase. Sistemele actuale, cu elice, tind să genereze cavitaţie la viteze ridicate, fapt care poate duce la detectarea lor. Mai mult, elicele sunt periculoase în apele mai puţine adânci, deoarece se pot lovi de obstacole.
Totuşi, un „pump-jet” nu poate fi instalat pe orice submarin, deoarece este un sistem mai scump, mai greu şi mai complex decât cel cu elice.
Noile propulsoare sunt folosite deja pe submarine şi nave de suprafaţă deţinute de Marea Britanie, Rusia, Franţa, India, Finlanda şi SUA.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe