- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (20.07.2022, 15:51)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telescopul spaţial James Webb, lovit de un meteorit. Daunele sunt „semnificative şi imposibil de corectat”
Telescopul spaţial James Webb a fost lovit de un meteorit, iar daunele sunt „semnificative şi imposibil de corectat", potrivit Sky News.
Urmărește
11936 afișări
Ca orice navă spaţială, telescopul a întâlnit micrometeoriţi, iar senzorii săi au detectat şase deformări pe panourile oglinzii primare, care au fost atribuite loviturilor. NASA a anunţat că un meteorit care a lovit telescopul spaţial James Webb a provocat daune „semnificative şi imposibil de corectat" la unul dintre panourile pe care acesta le foloseşte pentru a privi în spaţiul cosmic.
Unele dintre aceste degradări pot fi corectate prin ajustarea calculelor matematice pe care NASA le aplică datelor pe care le colectează fiecare panou. Cu toate acestea, una dintre lovituri, care a avut loc între 22 şi 24 mai, a fost cauzată de un meteorit mai mare şi a dus la o „modificare semnificativă şi necorectabilă" a segmentului C3, potrivit documentului NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Din fericire, această modificare nu are un impact deosebit asupra modului în care funcţionează telescopul în ansamblu, iar NASA a declarat că performanţele sale continuă să depăşească aşteptările. Cu toate acestea, lovitura a provocat o îngrijorare cu privire la impactul pe care l-ar putea avea viitoarele lovituri.
„Nu este încă clar dacă lovitura din 2022 din mai asupra segmentului C3 a fost un eveniment rar. Echipa de proiect efectuează investigaţii suplimentare privind populaţia de micrometeoroizi [şi] modul în care impacturile afectează oglinzile", se mai arată în document.
O altă metodă potenţială de atenuare a loviturilor ar putea implica reducerea la minimum a timpului petrecut de telescop „privind în direcţia mişcării orbitale, care, din punct de vedere statistic, are rate şi energii mai mari ale micrometeoriţilor".
O cantitate tot mai mare de resturi orbitale a forţat în mod regulat controlorii Staţiei Spaţiale Internaţionale să efectueze „manevre de evitare" pentru a evita ca aceasta să fie lovită.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe