Tesla are atâtea maşini nevândute încât pot fi observate din spaţiu

  • Imagini satelitare dezvăluie loturi pline de vehicule nevândute la centrele de vânzare şi la fabrica Tesla din Fremont, California, subliniind o supraproducţie masivă faţă de cererea actuală a pieţei.
  • Cererea pentru vehicule electrice încetineşte, iar competiţia cu alternative mai ieftine, în special din China, afectează negativ vânzările Tesla.
  • Inventarul nevândut acumulat reprezintă o problemă serioasă, accentuată de recentele rezultate financiare slabe ale Tesla.
Urmărește
7170 afișări
Imaginea articolului Tesla are atâtea maşini nevândute încât pot fi observate din spaţiu

Sursa foto: SkyFi

Tesla se confruntă cu un an dificil, cu vehicule nevândute care se acumulează semnificativ, o problemă vizibilă chiar şi din spaţiu, scrie Futurism. Imagini satelitare furnizate de SkyFi arată că loturile Tesla se umplu la centrele de vânzare şi la fabrica sa din Fremont, California, SUA. Această acumulare în inventar evidenţiază dificultăţile financiare şi operaţionale curente ale companiei.

Problemele Tesla afectează semnificativ şi încrederea investitorilor. CEO-ul Elon Musk a recunoscut că noile dezvoltări, inclusiv o platformă de generaţie următoare şi un vehicul de pasageri mai accesibil, vor fi întârziate până cel puţin anul viitor. Între timp, compania produce mai multe vehicule decât poate vinde, ceea ce duce la o acumulare substanţială de inventar nevândut.

Rata de producţie a Tesla depăşeşte cererea consumatorilor, cauzând o creştere vizibilă a vehiculelor nevândute în diverse locaţii, inclusiv la fabrica companiei din Fremont, California. Această supraproducţie a dus la acumulări de vehicule vizibile în imagini satelitare, subliniind amploarea problemei.

Piaţa vehiculelor electrice (EV) se confruntă cu o încetinire generală a cererii, afectând atât Tesla, cât şi alţi producători. Un aflux de alternative EV mai ieftine, în special de la competitori chinezi, a făcut mai dificil pentru Tesla să îşi menţină cota de piaţă. Comportamentul controversat al lui Elon Musk şi distragerea acestuia cu alte afaceri au îndepărtat, de asemenea, potenţiali cumpărători, exacerbând situaţia.

Declaraţiile optimiste ale lui Musk contrastează puternic cu rezultatele problematice ale Tesla din primul trimestru, indicând un drum dificil pentru Tesla pe măsură ce se apropie de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Tesla se confruntă cu o etapă critică, cu inventar nevândut în creştere, presiuni competitive şi provocări de conducere, necesitănd ajustări strategice pentru a naviga eficient prin aceste vremuri dificile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici