TikTok se confruntă cu noi acuzaţii din partea SUA privind confidenţialitatea copiilor pe platformă

  • Comisia Federală pentru Comerţ din SUA (FTC) a înaintat Departamentului de Justiţie (DOJ) o plângere împotriva TikTok şi a companiei-mamă chineze ByteDance.
  • Motivul invocat îl constituie posibila încălcare a vieţii private a copiilor.
  • FTC afirmă că propria investigaţie a „descoperit motive pentru a crede" că firmele „încalcă sau sunt pe cale să încalce legea".
46 afișări
Imaginea articolului TikTok se confruntă cu noi acuzaţii din partea SUA privind confidenţialitatea copiilor pe platformă

TikTok se confruntă cu noi acuzaţii din partea SUA privind confidenţialitatea copiilor pe platformă

Plângerea înaintată de Comisia Federală pentru Comerţ din SUA prevede faptul că există o posibilitate ca ByteDance şi TikTok să încalce viaţa privată a copiilor, scrie BBC.

Actul de protecţie a copiilor în mediul online (COPPA) reglementează colectarea, utilizarea şi dezvăluirea de către serviciile online a informaţiilor cu caracter personal despre copiii cu vârsta sub 13 ani.

Legea FTC vizează „actele sau practicile neloiale sau înşelătoare" ale companiilor.

În replică, un purtător de cuvânt al TikTok a declarat că societatea nu este de acord cu acuzaţiile şi că „a lucrat cu FTC mai mult de un an pentru a răspunde preocupărilor sale".

„Suntem dezamăgiţi de faptul că agenţia urmăreşte un litigiu în loc să continue să lucreze cu noi pentru a găsi o soluţie rezonabilă", a adăugat acesta, porivit BBC.

În luna aprilie, preşedintele american Joe Biden a promulgat legea care prevede ca ByteDance, compania-mamă a TikTok, să vândă acţiunile, iar în caz contrar, aplicaţia să fie interzisă în SUA.

În luna mai, TikTok a intentat un proces cu scopul de a bloca această legislaţie, invocând faptul că este o „intruziune extraordinară în drepturile de liberă exprimare" ale companiei şi ale celor 170 de milioane de utilizatori americani ai săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici