- Home
- Tehnologie
- (07.01.2024, 11:33)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transformarea zborului: combustibil de avion din materii fecale umane, un salt în viitorul sustenabilităţii
- Compania de aviaţie Firefly a dezvoltat un combustibil de avion inovator, obţinut integral din dejecţii umane, oferind o alternativă sustenabilă la combustibilii fosili.
- În colaborare cu Universitatea Cranfield, Firefly Green Fuels a demonstrat că noul său combustibil are o amprentă de carbon cu 90% mai mică decât cea a combustibilului tradiţional pentru avioane.
- Proiectul, susţinut printr-o subvenţie de cercetare de 2 milioane de lire sterline din partea Departamentului de Transport din Marea Britanie, reprezintă o oportunitate globală pentru dezvoltarea unei fabrici demonstrative.
Urmărește
1332 afișări
Sursa foto: flyfirefly.uk
O companie revoluţionară din domeniul aviaţiei a dezvoltat un combustibil de avion obţinut exclusiv din dejecţii umane.
Chimiştii din Gloucestershire au transformat deşeurile în kerosen, obţinând o compoziţie aproape identică cu cea a combustibilului de avion fosil tradiţional. Firefly Green Fuels, în colaborare cu Universitatea Cranfield, a constatat că combustibilul său are o amprentă de carbon cu 90% mai mică. Directorul executiv, James Hygate, a subliniat natura sa lipsită de combustibili fosili, evidenţiind o economie de energie de 90% în ciclul său de viaţă în comparaţie cu producţia tradiţională de combustibili.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Având în vedere că aviaţia contribuie cu 2% la emisiile globale de carbon, această descoperire inovatoare abordează provocarea mediului înconjurător. În ciuda fracţiunii mici, obiectivul producerii de kerosen mai ecologic, fără utilizarea combustibililor fosili, capătă importanţă, transformând iniţiativa Firefly într-o oportunitate globală.
Departamentul de Transport din Marea Britanie a acordat o subvenţie de cercetare de 2 milioane de lire sterline, iar compania îşi propune să înfiinţeze o fabrică demonstrativă. Deşi doar 0,1% din combustibilul de aviaţie este în prezent durabil, potenţialul combustibilului bazat pe dejecţiile umane, care acoperă 5% din cererea de combustibil de aviaţie din Marea Britanie, reprezintă un pas semnificativ către decarbonizarea aviaţiei.
Agenţia Internaţională a Energiei recunoaşte combustibilii de aviaţie durabili ca fiind critici, subliniind rolul lor în realizarea unei reduceri semnificative a emisiilor de carbon.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe