- Home
- Tehnologie
- (28.03.2023, 10:11)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TRAPPIST-1 nu are atmosferă, constată astronomii după observaţiile efectuate de telescopul spaţial James Webb
În ciuda aşteptărilor iniţiale, probabilitatea să existe viaţă pe planete ce orbitează în jurul stelelor pitice este extrem de scăzută.
Urmărește
1456 afișări
Sursa -NASA
Sistemul TRAPPIST-1 are şapte planete stâncoase care orbitează o stea mult mai mică şi mai rece decât Soarele din sistemul nostru solar.
Căutarea planetelor cu atmosferă care să fie asemănătoare Pământului este unul dintre obiectivele principale ale telescopului spaţial James Webb.
Primele rezultate ale telescopului, publicate în revista Nature, indică că unul dintre planetele cele mai ospitaliere dintre a sistemului este o minge arzătoare de rocă fără atmosferă detectabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Thomas Greene de la Centrul de Cercetare AMES al NASA şi colegii săi au studiat iradierea în infraroşu care emană de la TRAPPIST-1b.
„Am descoperit că [planeta] este foarte fierbinte, de fapt, atât de fierbinte încât că nu ar fi nicio atmosferă sau ar avea o atmosferă foarte, foarte subţire”, a spus Dr. Greene.
Cercetătorul susţine că descoperirea sugerează că sistemul planetar TRAPPIST-1 ar putea să nu fie un mediu ospitalier pentru exploratorii spaţiali din viitorul îndepărtat, în ciuda aşteptărilor iniţiale la momentul descoperirii din februarie 2017.
„Este puţin îngrijorător că nu vedem o atmosferă sănătoasă acolo şi te face să te întrebi despre locuibilitatea acestor planete mici din jurul stelelor pitice de tip M”, a spus el.
„Vom afla mai multe când vom observa şi planeta TRAPPIST-1 c şi poate alte planete din sistem”, susţine cercetătorul care îi îndeamnă pe fanii filmelor SF să nu aibă aşteptări prea mari.
Cele şapte planete din jurul sistemului TRAPPIST-1 sunt denumite de la b la h în funcţie de distanţa lor faţă de stea.
Lui TRAPPIST-1 b, care este puţin mai mare decât Pământul, îi ia 1,5 zile să orbiteze în jurul stelei sale, dar nu se poate roti în jurul propriei axe, fiind o zi permanentă pe o jumătate şi noapte permanentă pe cealaltă jumătate, ceea ce ar indica temperaturi extreme, potrivit ABC News.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ar putea exista planete din materie întunecată?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe