- Home
- Tehnologie
- (08.04.2024, 15:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un alt război. Dronele FPV schimbă modul de ducere a războiului
- De la începutul războiului din Ucraina, dronele au jucat un rol important în efectuarea misiunilor de supraveghere şi a atacurilor cu rază lungă de acţiune.
- Ucraina a folosit la începutul conflictului dronele importate din Turcia, Bayraktar TB2, dar în timp rolul lor a scăzut, pe măsură ce ruşii au învăţat să le doboare.
Urmărește
3415 afișări
Un alt război Foto: SMG Ucraina
Începând de anul trecut, un nou tip de dronă a devenit vedetă şi schimbă modul în care războiul se desfăşoară pe linia frontului. Se numesc drone First Person View şi au devenit un coşmar pentru militarii de pe ambele părţi ale câmpului de luptă.
Dacă o rachetă de croazieră sau balistică costă câteva milioane de dolari, iar o dronă kamikaze poate depăşi o sută de mii de dolari, dronele FPV, funcţie de mărime, sunt de ordinul sutelor şi miilor de doalri. Pot fi folosite în număr mare, de exemplu Ucraina şi-a propus să doteze armata cu un milion de astfel de echipamente în anul 2024.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
O dronă FPV poate fi folosită pentru mai multe misiuni: culegerea informaţiilor din câmpul tactic, lansarea de muniţii sau transformarea ei într-o dronă sinucigaşă.
De regulă, militarii operatori de drone vânează blindatele şi sistemele de armament inamice, dar sunt destule clipuri pe reţelele de socializare în care ţinta este un singur militar inamic. Astfel, dronele FPV par să ia locul inclusiv al armelor de asalt şi cresc considerabil distanţa de angajare a focului.
⚡️🇺🇸American M67 grenades against the 🇷🇺Russian T-72B3M model 2022 tank pic.twitter.com/BPmgoAnPhN
— 🇺🇦Ukrainian Front (@front_ukrainian) April 8, 2024
Armatele moderne nu au dezvoltat încă strategii pentru folosirea dronelor FPV, dar toţi specialiştii consideră că acestea vor avea un loc important în viitoarele conflicte. Mai nou, armata Chinei a constituit o unitate specială unde militarii testează dronele FPV pentru a putea vedea modul de folosire şi îmbunătăţire a procedurilor de luptă cu aceste echipamente ieftine.
Dezvoltarea domeniului dronelor, duce automat la creşterea rolului războiului electronic şi au apărut deja sisteme portabile de bruiere a dronelor, pe lângă cele dispuse pe autovehicule.
În viitor, grupa de infanterie ar putea avea un operator de drone şi un specialst în război electronic, pe lângă puşcaşi, lunetist, trăgătorul la puşca mitralieră şi cel la aruncătorul de grenade antitanc.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe