- Home
- Tehnologie
- (31.03.2024, 12:38)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un cercetător avertizează asupra impactului dăunător al reţelelor sociale asupra sănătăţii mentale a copiilor
- Verificarea frecventă a notificărilor de pe reţelele de socializare poate provoca modificări în regiunile creierului asociate cu frica şi anxietatea la adolescenţi.
- Utilizarea excesivă a reţelelor de socializare poate duce la eliberarea excesivă de dopamină, creând dependenţă şi perpetuând stările de singurătate şi izolare socială.
- Limitarea timpului petrecut în faţa ecranelor şi promovarea interacţiunilor sociale faţă în faţă pot contribui la reducerea efectelor negative ale reţelelor de socializare asupra sănătăţii mintale a copiilor.
Urmărește
520 afișări
Sursa foto: Pexels
Emma Duerden, cercetător în domeniul neuroştiinţelor, avertizează că reţelele de socializare pot avea efecte profunde asupra creierului şi sănătăţii mentale a copiilor, alterând dezvoltarea creierului şi declanşând comportamente negative, scrie CTV News. Cercetările lui Duerden evidenţiază corelaţia dintre timpul petrecut în faţa ecranelor şi comportamentele legate de stres la copii, care duc la creşterea anxietăţii.
Un aspect îngrijorător este verificarea obişnuită a notificărilor de pe reţelele de socializare, care a fost legată de modificări în regiunile creierului asociate cu frica şi anxietatea la adolescenţi. Mai mult, utilizarea reţelelor de socializare poate declanşa eliberarea de dopamină, un neurochimic care induce plăcerea, creând o flux constant de sentimente satisfăcătoare. Acestă căutare continuă de validare online îi determină adesea pe copii să priorizeze interacţiunile virtuale faţă de socializarea în persoană, rezultând în sentimente de singurătate şi izolare socială, care pot agrava problemele de sănătate mintală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Ca răspuns la aceste preocupări, patru consilii şcolare din Ontario, Canada, au iniţiat acţiuni legale împotriva principalelor platforme de socializare, solicitând despăgubiri pentru perturbările cauzate sistemului de învăţământ.
Duerden îi sfătuieşte pe părinţi să aibă conversaţii deschise cu copiii lor despre utilizarea reţelelor de socializare şi să ia în considerare impunerea unor măsuri pentru limitarea timpului petrecut în faţa ecranelor. Sugestiile includ stabilirea de limite pentru utilizarea reţelelor de socializare, includerea unor perioade fără ecrane în timpul zilei şi evitarea ecranelor cu cel puţin o oră înainte de culcare pentru a promova modele de somn sănătoase, esenţiale pentru dezvoltarea creierului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe