- Home
- Tehnologie
- (28.10.2024, 22:17)
- Bianca Popa
VIDEO Un exoschelet de ultimă generaţie ajută persoanele paralizate să meargă din nou
- WalkON Suit F1 se deplasează independent către utilizator, fixându-se automat pe corpul acestuia, spre deosebire de exoscheletele anterioare care necesitau asistenţă externă.
- Noua versiune include motoare mai puternice, algoritmi de control avansaţi şi recunoaştere vizuală pentru detectarea obstacolelor, oferind echilibru şi stabilitate utilizatorilor.
- Exoscheletul WalkON Suit F1 a obţinut primul loc la o competiţie, completând toate sarcinile într-un timp record, subliniind potenţialul tehnologiei în transformarea vieţilor persoanelor cu paralizie.
Urmărește
1488 afișări
Sursa foto: KAIST
Institutul Coreean de Ştiinţă şi Tehnologie Avansată (KAIST) a dezvoltat un exoschelet inovator, WalkON Suit F1, conceput pentru a ajuta persoanele paralizate să meargă, scrie New Atlas. Spre deosebire de modelele anterioare, acest exoschelet poate să se deplaseze autonom către un utilizator aflat într-un scaun cu rotile, să se fixeze în jurul picioarelor şi trunchiului acestuia şi să-l sprijine în a se ridica şi a merge. Mecanismul frontal de fixare permite utilizatorilor să rămână aşezaţi în timp ce exoscheletul se ataşează, o dezvoltare semnificativă faţă de dispozitivele anterioare, care necesitau ajutor extern pentru a introduce utilizatorul în exoschelet.
Profesorul Kyoung-Chul Kong, care a condus cercetarea KAIST în domeniul exoscheletelor, a dezvoltat primul WalkON Suit în 2016 şi, de atunci, i-a îmbunătăţit funcţionalităţile. Până în 2020, modelul de a patra generaţie a atins o viteză de mers de 3,2 km/h şi a concurat la Cybathlon - o competiţie pentru tehnologiile asistive din Elveţia - unde s-a clasat pe primul şi al treilea loc în cursa de exoschelete. Această ultimă versiune, WalkON Suit F1, oferă motoare mai puternice, algoritmi de control avansaţi şi chiar recunoaştere vizuală pentru detectarea obstacolelor. De asemenea, menţine echilibrul printr-un sistem activ de control al greutăţii, permiţând utilizatorilor să-şi folosească mâinile liber şi, ocazional, să meargă fără baston.
La competiţia Cybathlon 2024, desfăşurată între 25 şi 27 octombrie, cercetătorul paraplegic Seunghwan Kim, din laboratorul profesorului Kong, a acţionat ca pilot, realizând o serie de sarcini, precum mersul lateral între spaţii înguste, mutarea obiectelor şi pregătirea hranei într-o bucătărie simulată. Kim şi WalkON Suit F1 au reuşit să finalizeze toate sarcinile în 6 minute şi 41 de secunde, obţinând locul întâi. Competiţia s-a desfăşurat de la distanţă, din sediul Angel Robotics - compania fondată de profesorul Kong în 2017 - unde echipa a demonstrat performanţele avansate ale exoscheletului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vladimir Putin și Xi Jinping au avut o convorbire telefonică. Ce au discutat cei doi lideri la doar o zi după inaugurarea lui Trump
-
Situaţia reală de pe fronturile din Ucraina. În Pokrovsk situaţia e critică, iar în Velika Novosilka trupele ucrainene riscă să fie încercuite. Armata Kievului se retrage din puncte cheie ale frontului
-
Şeful armatei din Israel va demisiona
-
Consiliul Ecofin a adoptat recomandările privind planul bugetar-structural al României. Deficitul bugetar la sub 3% pe parcursul perioadei 2025-2031
Succesul WalkON Suit F1 reprezintă un pas important în domeniul roboticii purtabile, iar KAIST speră că realizările din cadrul competiţiei vor stimula dezvoltări viitoare în acest domeniu, cu potenţialul de a transforma viaţa persoanelor cu deficienţe de mobilitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt numele importante care au participat la ceremonia lui Donald Trump? Billy Ray Cyrus, Jason Aldean și Kid Rock s-au numărat printre invitați
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe