- Home
- Tehnologie
- (23.12.2022, 11:30)
- Daniel Belu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou proiect de lege va obliga Twitter, TikTok şi alte platforme de socializare să crească transparenţa prin partajarea datelor interne
Urmărește
103 afișări
Un grup de senatori a prezentat miercuri un proiect de lege menit să sporească transparenţa pentru Twitter, Facebook şi alte companii de social media, în timp ce legislatorii dezbat dacă să interzică TikTok, conform CNBC.
Legea privind responsabilitatea şi transparenţa platformelor este menită să facă datele interne ale companiilor mai accesibile publicului, solicitând prezentarea datelor necesare unor cercetători independenţi.
Conform propunerii, companiile de social media ar fi obligate să furnizeze date interne, protejate de confidenţialitate, cercetătorilor care au fost aprobaţi de National Science Foundation, o agenţie independentă. Proiectul de lege îi protejează pe cercetători de responsabilităţile legale asociate cu colectarea automată a datelor, dacă sunt respectate anumite măsuri de protecţie a vieţii private.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit proiectului de lege, anumite tipuri de conţinut, cum ar fi reclamele, statisticile de moderare a conţinutului, datele privind conţinutul viral şi algoritmii de clasificare şi de recomandare ai unei platforme ar fi puse la dispoziţia cercetătorilor sau a publicului în mod continuu.
Comisia Federală pentru Comerţ urmează să aplice noua politică, iar companiile care nu se conformează riscă o potenţială pierdere a imunităţii în temeiul Secţiunii 230 din “Communications Decency Act”, care le protejează în general împotriva defăimării pentru conţinutul postat de membri.
Într-o declaraţie, senatorul Chris Coons a afirmat că proiectul de lege va aborda “o lipsă periculoasă de transparenţă cu privire la modul în care aceste platforme au un impact asupra copiilor noştri, familiilor, societăţii sau securităţii naţionale” şi va contribui la răspunsul la întrebările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale şi conţinutul posibil dăunător.
La începutul acestei luni, legislatorii au propus un proiect de lege pentru a interzice populara platformă de socializare TikTok în SUA, după ani de speculaţii privind influenţa guvernului chinez asupra ByteDance, compania cu sediul în China care deţine TikTok.
Marţi, forţele federale au emis o alertă de siguranţă publică cu privire la creşterea fenomenului de “sexortion”, şantajarea online a minorilor pentru imagini cu caracter sexual explicit.
“Am o serie de îngrijorări cu privire la Big Tech, de la facilitarea traficului sexual până la îngroparea conţinutului despre originile Covid-19 şi vreau să mă asigur că orice răspuns al Congresului este eficient în abordarea acestor îngrijorări”, a declarat Portman într-un comunicat.
De asemenea, Coons a sugerat că Twitter, care a fost preluată recent de către directorul general al Tesla, Elon Musk, este o “poveste de avertizare” despre modul în care politica de transparenţă a unei companii de social media se poate schimba pe neaşteptate şi cu puţine măsuri de protecţie.
“Twitter a fost singura platformă care a fost relativ transparentă şi care a făcut unele investiţii şi eforturi în ceea ce priveşte protecţia şi responsabilitatea şi o oarecare transparenţă în ceea ce priveşte indicatorii săi”, a declarat Coons, potrivit The Washington Post. “Toate acestea s-au schimbat odată cu noul proprietar”.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe