- Home
- Tehnologie
- (23.05.2024, 09:40)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un robot AI a realizat ceva ce umanitatea nu a reuşit: primul design care absoarbe şocurile
- MAMA BEAR, un robot autonom dezvoltat de Universitatea din Boston, deschide calea în crearea structurilor de absorbţie a şocurilor prin experimentare iterativă.
- Prin teste meticuloase şi rafinare, MAMA BEAR atinge un punct de referinţă revoluţionar, depăşind recordurile anterioare privind eficienţa de absorbţie a energiei.
- Aplicaţiile practice ale cercetărilor MAMA BEAR se extind în diverse domenii, de la îmbunătăţirea capitonării pentru căşti destinate soldaţilor la îmbunătăţirea materialelor de ambalare pentru electronicele delicate.
Urmărește
35843 afișări
Sursa foto: X
În cadrul unui laborator de la Colegiul de Inginerie al Universităţii din Boston, un robot autonom a fost capabil să proiecteze o formă de absorbţie a şocurilor diferită de orice tipar conceput anterior de oameni, conform SciTechDaily. Robotul, numit MAMA BEAR (Mechanics of Additively Manufactured Architectures Bayesian Experimental Autonomous Researcher), foloseşte un proces meticulos care implică imprimarea 3D şi teste riguroase pentru a dezvolta structuri optimizate pentru absorbţia energiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Procesul începe cu crearea de către robot a unor structuri mici din plastic folosind o imprimantă 3D, care sunt apoi supuse unei presiuni intense pe o suprafaţă metalică pentru a simula impactul. Robotul înregistrează meticulos datele privind absorbţia energiei şi schimbările structurale ale fiecărui obiect, rafinând constant designul său prin algoritmi de optimizare Bayesiană. Pe parcursul a trei ani, MAMA BEAR a generat peste 25.000 de structuri unice, fiecare îmbunătăţind-o pe cea anterioară.
Implicaţiile practice ale acestei cercetări sunt vaste, cu aplicaţii potenţiale care variază de la căşti mai sigure pentru soldaţi până la materiale de ambalare îmbunătăţite pentru electronice delicate. Recent, robotul a atins un punct de referinţă revoluţionar, depăşind recordul anterior privind eficienţa de absorbţie a energiei, atingând 75%. Acest succes a condus deja la aplicaţii în viaţa reală, cum ar fi informarea designului de capitonare a căştilor pentru Armata SUA.
Cercetarea autonomă efectuată de MAMA BEAR reprezintă o schimbare mai largă în metodologia ştiinţifică. Prin combinarea învăţării automate cu automatizarea, cercetătorii îşi propun să accelereze ritmul descoperirilor şi să deblocheze noi frontiere în ştiinţa materialelor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe