- Home
- Tehnologie
- (18.03.2024, 21:50)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vacă modificată genetic produce lapte cu niveluri ridicate de insulină umană
- Descoperirea unei echipe de cercetători permite vacii să producă insulină umană în laptele său.
- Producţia de insulină în laptele de vacă ar putea oferi o sursă accesibilă şi fiabilă de tratament pentru milioanele de persoane cu diabet zaharat de tip 1.
- Perspectivele de viitor indică posibilitatea ca o turmă de vaci modificată genetic să furnizeze întreaga cantitate de insulină necesară pentru ţară într-un singur an.
Urmărește
619 afișări
Sursa foto: X
Un grup de cercetători de la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign şi Universidade de São Paulo din Brazilia a descoperit o modalitate radicală de a produce insulină umană: o vacă modificată genetic care produce insulină umană în laptele său, informează Futurism.
Cercetătorii au inserat un segment de ADN uman care codifică precursorul insulinei active, numit proinsulină, în nucleele celulelor a zece embrioni de vacă. Din cei zece embrioni, s-a născut o viţică modificată genetic în Brazilia. Odată maturată, vaca a fost însămânţată şi stimulată să producă lapte folosind hormoni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
În mod surprinzător, vaca a produs nu numai proinsulină, ci şi insulină în laptele ei. Producţia echivala cu un gram pe litru, o cantitate semnificativă, deoarece este necesară doar o fracţiune de miligram pentru o doză.
Echipa intenţionează să supună vaca modificată genetic să treacă prin ciclurile complete de lactaţie pentru rezultate şi mai bune.
Cercetătorii sunt de părere că, la o scară largă, alte metode de producţie a insulinei, inclusiv drojdia şi bacteriile modificate genetic, ar putea fi în curând învinse de vacile specializate pentru lactaţie.
Cu toate acestea, pentru a dezvolta un lanţ complet de aprovizionare, ar fi nevoie de un mod de colectare şi purificare a insulinei. Cercetătorii consideră că acestea sunt obstacole uşor de depăşit şi văd un viitor în care un turmă de 100 de capete ar putea produce întreaga cantitate de insulină necesară pentru ţară într-un an.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord