- Home
- Tehnologie
- (10.12.2020, 08:59)
- Sebastian Ujica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Voci sintetice, identice cu cele umane. Tehnologia vine în sprijinul persoanelor care nu pot vorbi
- Rupal Patel a fondat în 2014 compania VocaliD
- Aceasta construieşte voci sintetice pentru persoanele care nu pot vorbi
- Tehnologia a avansat încât e imposibil să distingi vocea reală de cea sintetică
Urmărește
121 afișări
FOTO: YouTube/Scientific American
Crezi că poţi face diferenţa între o voce generată şi una reală? E posibil să ai o surpriză.
Când vorbim despre voci virtuale, primele gânduri ne zboară la Siri sau Alexa. Însă aceşti asistenţi virtuali sunt noi apăruţi. Oamenii au încercat să creeze voci sintetice încă din secolul 18. Un inventator austro-ungar a creat o replica a corzilor vocale care putea articula o frază completă.
În prezent, o companie numită VocaliD a creat un sistem prin care inteligenţa artificială poate să creeze voci sintetice. Acestea sunt pentru a-i ajuta pe cei care vorbesc cu ajutorul unor aparate. Care sună identic indiferent de proprietar.
„Aceasta este o proteză vocală pentru cineva care nu poate să vorbească, de aici am început tehnologia şi acum putem să creăm voci artificiale şi pentru lucruri diferite care pot vorbi. Vocea oferă multe informaţii despre dimensiunile tale, despre obiceiuri. Eşti fumător? Eşti tipul de persoană care vorbeşte tare?”, spune Rupal Patel, fondator VocaliD.
Compania a înregistrat voci ale unor oameni care citeau 2.000 de fraze complexe. Astfel au putut să creeze un număr mare de profiluri de voce. Şi, cu ajutorul inteligenţei artificiale, pot să creeze voci sintetice care să sune aproape precum cele umane.
„Am căutat şi tot căutat să găsesc pe altcineva. Am mers în parc şi am căutat în spatele copacilor. Este foarte dificil să îmi dau seama care parte este a mea şi care este virtuală.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe