X a publicat primul raport complet de transparenţă de când a preluat Elon Musk conducerea

X a publicat primul raport în mai bine de un an, în care se dau detalii despre moderarea conţinutului şi modalitatea de suspendare a conturilor.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului X a publicat primul raport complet de transparenţă de când a preluat Elon Musk conducerea

X a publicat primul raport complet de transparenţă de când a preluat Elon Musk conducerea

X, platforma de socializare deţinută de Elon Musk, a publicat cel mai detaliat raport privind moderarea conţinutului de la preluarea companiei de către Musk.

Raportul, primul de acest tip în mai bine de un an, dă detalii asupra modului în care X aplică regulile pe platformă, în contextul în care a pierdut multe companii care cumpărau publicitate, îngrijorate fiind de nivelul de toxicitate prezent pe site, scrie publicaţia de tehnologie Engadged.

Conform raportului, care acoperă primele şase luni din 2024, numărul suspendărilor de conturi a crescut semnificativ. În această perioadă, X a suspendat aproape 5,3 milioane de conturi, comparativ cu 1,6 milioane în prima jumătate a anului 2022. În plus, X a declarat că a eliminat sau etichetat mai bine de 10,6 milioane de postări care încălcau regulile platformei.

Postările care au încălcat politica împotriva comportamentului instigator la ură au reprezentat aproape jumătate din numărul total de intervenţii, X luând atitudine asupra a 4,9 milioane de astfel de postări. Alte categorii importante au fost abuzul şi hărţuirea (2,6 milioane de postări) şi conţinutul violent (2,2 milioane de postări).

Deşi raportul nu face o distincţie clară între postările eliminate şi cele etichetate, este clar că platforma se confruntă cu probleme legate de conţinutul instigator la ură, abuziv şi violent.

X a mărturisit, de asemenea, că a primit 18.737 de solicitări de informaţii din partea guvernelor, majoritatea din UE, şi a luat atitudine în cazul a 72.703 cereri de eliminare de conţinut, în special venite din Japonia şi Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici