X ar putea funcţiona din nou în Brazilia. Care este condiţia

Serviciile platformei X a putea fi repuse în funcţiune în Brazilia, dar numai după ce compania va achita amenda impusă de instanţa supremă, în valoare de 1,9 milioane de dolari.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului X ar putea funcţiona din nou în Brazilia. Care este condiţia

X ar putea funcţiona din nou în Brazilia. Care este condiţia

Platforma de social media X, deţinută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9 milioane de dolari) pentru a reîncepe să funcţioneze în Brazilia, conform Bloomberg şi CNBC, citate de Engadged.

Amenda a fost impusă de Curtea Supremă a Braziliei după ce platforma nu a respectat o hotărâre judecătorească timp de două zile.

Judecătorul Alexandre de Moraes a spus că revenirea companiei pe piaţa braziliană „depinde exclusiv de respectarea deplină a legislaţiei naţionale şi a deciziilor instanţelor, în conformitate cu suveranitatea naţională”.

Pe 19 septembrie, X a fost amendată pentru că a reactivat accesul pentru unii utilizatori, în ciuda interdicţiei impuse asupra site-ului. O nouă amendă a fost aplicată după ce compania a sfidat din nou interdicţia pe 23 septembrie, de data aceasta prin Starlink.

Elon Musk a rezistat iniţial ordinului judecătorului Moraes de a închide mai multe conturi suspectate de răspândirea dezinformării, considerându-l un act de cenzură. În urma acestei decizii, autorităţile braziliene au blocat accesul la platformă şi au impus amenzi pentru utilizarea VPN-urilor pentru a ocoli interdicţia.

Mai mult decât atât, conturile bancare ale SpaceX şi Starlink au fost blocate, iar suma de 18,35 milioane Reais a fost retrasă pentru a acoperi penalităţile anterioare.

În cele din urmă, X a început să respecte deciziile instanţei, retrăgând conturile problematice şi desemnând un reprezentant legal în Brazilia, ceea ce ar putea permite accesul platformei în ţară după plata amenzii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici