#TrebuieSaRepornimBusinessul  Avertismentul unei companii: Românii vor muri de foame şi nu de virus, dacă Guvernul nu reporneşte economia

  • Românii vor muri de foame şi nu de virus, dacă Guvernul nu reporneşte economia, spune CEO-ul unei agenţii de turism din ţară.
  • Potrivit acestuia, oamenii ar trebui să poată lucra, chiar dacă sunt în şomaj tehnic.
  • Alin Burcea consideră că antreprenorii trebuie să se îndrepte spre noi afaceri, pentru a supravieţui crizei.
Urmărește
14166 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unei companii: Românii vor muri de foame şi nu de virus, dacă Guvernul nu reporneşte economia

Avertismentul unei companii: Românii vor muri de foame şi nu de virus, dacă Guvernul nu reporneşte economia

Guvernul trebuie să repornească viaţa economică cât mai repede, altfel nu vom mai muri de virus, vom muri de foame, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Burcea, membru fondator al patronatului ANAT şi CEO al agenţiei de turism Paralela 45.

Potrivit acestuia, Executivul ar trebui să schimbe şomajul tehnic, să dea 75% din bani, dar oamenii să poată lucra, nu să stea acasă, întrucât este total greşit.

“Guvernul trebuie să uşureze modul de obţinere a creditelor de lucru. Este destul de greu. În plus, sumele care se acordă la şomajul normal trebuie să fie mai mari. Acum sunt la limita subzistenţei”, mai spune fondatorul agenţiei de turism.

Alin Burcea este de părere că, pentru a supravieţui crizei, companiile pot lua măsuri şi fără sprijinul Guvernului. El consideră că antreprenorii trebuie să se îndrepte către noi afaceri.

“Companiile trebuie să se orienteze spre ce anume cere piaţa. Acest lucru este însă foarte greu. Nu este posibil ca toată economia să producă măşti şi mănuşi. Nici industria alimentară nu merge aşa bine. După explozia din prima săptămână, acum e la 40% din capacitate. Trebuie să începem să reinventăm afaceri noi”, afirmă CEO-ul Paralela 45.

Pentru a reporni turismul românesc, Alin Burcea consideră că Guvernul trebuie să dea românilor vouchere de vacanţă, pentru a-i determina pe aceştia să meargă în vacanţe în ţara lor.

“Este greu de spus ce măsuri să ia Guvernul pentru repornirea turismului, dacă în 30 de ani nu s-au luat măsuri de dezvoltare prea multe. Trebuie neapărat să se dea vouchere de vacanţă, şi la stat, şi la privat, ca să îi determine pe români să meargă în vacanţa în ţara lor.

Trebuie modificată legislaţia, în aşa fel încât să nu se mai plătească banii în avans, sau ca agenţiile de turism să nu mai răspundă de toţi banii încasaţi, întrucât nu este normal, după cum s-a văzut”, susţine antreprenorul.

La nivel global, turismul a fost puternic afectat de criza COVID-19, mai ales că statul chinez aduce cei mai mulţi turişi la nivel mondial, fiind o piaţă care a crescut de la 4,5 milioane de turişti în 2000, la 150 milioane în 2018, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Anual, chinezii cheltuiesc în ţările străine în care călătresc aproximativ 277 miliarde de dolari, adică 16% din totalul sumei lăsate de turisţii din întreaga lume.

Deşi industria de turism din Europa şi SUA nu depinde în aşa mare măsură de chinezi, industria globală a călătoriilor ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a se recupera şi ar putea pierde 25 milioane de călătorii în acest an, ceea ce ar putea reduce cheltuielile cu până la 73 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al Tourism Economics.

Turismul este responsabil pentru 13% din PIB în Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus. În România, sectorul turismului reprezintă aproximativ 3% din PIB-ul ţării.

Agenţia de turism Paralela 45 a încheiat anul 2019 cu un volum de vânzări de 70 milioane de euro. Compania are, în prezent, peste 250 de angajaţi, iar activitatea turoperatorului se desfăşoară în 50 de agenţii proprii şi francize, urmând ca anul acesta să mai fie deschise două agenţii.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici