- Home
- Video
- (28.05.2020, 18:22)
- , Irina Apetrii
Deficitul bugetului de stat, o creştere prea rapidă. Economist: ”Ştiam că bugetul nu era prea roz. Nu era de aşteptat la valorile astea”
- Deficitul bugetului de stat a crescut de peste două ori în primele patru luni
- Creşterea este cam rapidă, spun economiştii
- Guvernul estimează un deficit de 6,7% din PIB în 2020
Urmărește
285 afișări
Am cheltuit mai mult decât am încasat, iar asta ne va costa. Spun asta economiştii, care au analizat starea bugetului de stat în primele patru luni. Încasările statului au scăzut cu 1,3% faţă de perioada similară din 2019, iar cheltuielile s-au majorat cu 12,7% în primele patru luni din an, arată datele Finanţelor. Prin urmare, deficitul bugetului de stat a crescut de peste două ori în ianuarie-aprilie şi a ajuns deja la 2,48% din PIB.
„Nu era de aşteptat la valorile astea. Sigur că deficitul trebuia să crească, pentru că, hai să luăm lucrurile aşa cum sunt, bugetul dinaintea guvernării liberale nu era atât de roz pe cât ni se spunea, deci a fost un buget fragil dinainte, el s-a fragilizat ca urmare a coronavirusului, dar mi se pare puţin cam rapidă creşterea deficitului, trebuia să fie stăpânită”, spune MIRCEA COŞEA, economist.
Guvernul estimează că vom avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB anul acesta, mult mai optimist decât estimările analiştilor. Consiliul Fiscal are un scenariu în care deficitul ar depăşi 10% din PIB, iar analiştii băncilor Raiffeisen, ING, BCR estimează pentru acest an un deficit cuprins între 7 şi 9% din PIB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O mamă de 17 ani şi bebeluşul ei au dispărut. Poliţia din Deva cere ajutorul populaţiei
-
Jack Smith, procurorul care l-a investigat pe Trump, demisionează înainte de preluarea mandatului de către preşedintele ales
-
Zuckerberg cere sprijinul lui Trump pentru a contracara sancţiunile UE asupra companiilor americane
„Speranţa asta, care câteodată e iluzorie, cel puţin în acest moment, că avem bani de la Uniunea Europeană, că Uniunea Europeană ne dă voie să mărim deficitul, este foarte, foarte periculoasă. Iar în momentul de faţă România nu poate să îl acopere decât prin împrumuturi, fiind o ţară cu o credibilitate nu atât de mare pe cât ar trebui să o aibă pe piaţa externă, împrumuturile vor fi din ce în ce mai scumpe.”
TABEL EXECUŢIA BUGETARĂ:
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe